

Spaghetti à la Ponzu z tuńczykiem i grzybami
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Spaghetti ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Tuńczyka odsączyć, grzyby oczyścić, odciąć korzonki u nasady, pokroić w plasterki. Czosnek i cebulę obrać i cienko pokroić. Rukolę oczyścić i umyć. Papryczkę chili namoczyć w wodzie do zmiękczenia.
Krok 2
Grzyby i połowę pokrojonej cebuli podsmażyć w 1 łyżce stołowej oliwy, oprószyć solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Wlać na patelnię po grzybach resztę oliwy, dodać czosnek i papryczkę chili, rozgrzać. Następnie dodać pozostałą cebulę i podsmażyć. Wlać pomidory, sos Ponzu i zagotować. Wciąż mieszając dodać grzyby z cebulą, tuńczyka, spaghetti i rukolę. Wyjąć papryczkę chili.
Krok 3
Wyłożyć danie na talerze i podawać posypane startym parmezanem i grubo zmielonym pieprzem.
ID przepisu: 36
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej