

Hawajskie Poke Bowl
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Poczekać, aż nieco ostygnie, a następnie rozdzielić go na 4 miseczki.
Krok 2
Fenkuł pokroić w bardzo cienkie plasterki i włożyć do lodowatej wody. Awokado pokroić w plastry, ogórek w kostkę, a rzodkiewki przekroić na pół. Groszek cukrowy przesypać do sitka i zalać wrzątkiem.
Krok 3
Usunąć skórę z łososia i pokroić rybę w kostkę. Pokrojonego w kostkę łososia wymieszać z sosem Poke Kikkoman i ziarnem sezamu.
Krok 4
W każdej miseczce na ryżu ułożyć fenkuł, ogórek, rzodkiewkę, groszek cukrowy, łososia i świeżą kolendrę. Całość posypać sezamem. Podawać w towarzystwie sosu Poke Kikkoman.
ID przepisu: 212
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej