

Wołowina marynowana w sosie Ponzu
Przygotowanie
Krok 1
Cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman wymieszać na marynatę z sokiem z limonki i czosnkiem. Mięso wstawić na noc do lodówki w celu zamarynowania. Przed przyrządzeniem wyjąć stek z marynaty, osuszyć i w zależności od preferencji usmażyć na patelni lub upiec na grillu. Następnie pozwolić mięsu odpocząć. W międzyczasie zagotować marynatę z olejem sezamowym i miodem. Gotować do momentu, aż przybierze konsystencję sosu.
Krok 2
Pokroić stek w plastry i podać w towarzystwie ziemniaków oraz świeżej sałaty.
ID przepisu: 303
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej







![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)











