

Wołowina marynowana w sosie Ponzu
Przygotowanie
Krok 1
Cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman wymieszać na marynatę z sokiem z limonki i czosnkiem. Mięso wstawić na noc do lodówki w celu zamarynowania. Przed przyrządzeniem wyjąć stek z marynaty, osuszyć i w zależności od preferencji usmażyć na patelni lub upiec na grillu. Następnie pozwolić mięsu odpocząć. W międzyczasie zagotować marynatę z olejem sezamowym i miodem. Gotować do momentu, aż przybierze konsystencję sosu.
Krok 2
Pokroić stek w plastry i podać w towarzystwie ziemniaków oraz świeżej sałaty.
ID przepisu: 303
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej