Wołowina marynowana w sosie Ponzu

Składniki

2 porcj(e/i)
500 g
steku wołowego
2 
rozgniecione ząbki czosnku
sok z 1 limonki
1 łyżeczka
oleju sezamowego
1 łyżka
miodu

Przygotowanie

Krok 1

Cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman wymieszać na marynatę z sokiem z limonki i czosnkiem. Mięso wstawić na noc do lodówki w celu zamarynowania. Przed przyrządzeniem wyjąć stek z marynaty, osuszyć i w zależności od preferencji usmażyć na patelni lub upiec na grillu. Następnie pozwolić mięsu odpocząć. W międzyczasie zagotować marynatę z olejem sezamowym i miodem. Gotować do momentu, aż przybierze konsystencję sosu.

Krok 2

Pokroić stek w plastry i podać w towarzystwie ziemniaków oraz świeżej sałaty.

ID przepisu: 303

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman wymieszać na marynatę z sokiem z limonki i czosnkiem. Mięso wstawić na noc do lodówki w celu zamarynowania. Przed przyrządzeniem wyjąć stek z marynaty, osuszyć i w zależności od preferencji usmażyć na patelni lub upiec na grillu. Następnie pozwolić mięsu odpocząć. W międzyczasie zagotować marynatę z olejem sezamowym i miodem. Gotować do momentu, aż przybierze konsystencję sosu.

Pokroić stek w plastry i podać w towarzystwie ziemniaków oraz świeżej sałaty.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.