

Bruschetta z boczniakami teriyaki
Zgrillowane boczniaki w marynacie teriyaki smakują jak marzenie na chrupiących grzankach, ale tak samo pysznie sprawdzą się jako dodatek do sałatek, potrawek czy innych dań. Boczniaki przygotujesz także na patelni lub w piekarniku.
Składniki
Dodatki:
Przygotowanie
Krok 1
Czosnek i imbir drobno posiekaj.
Krok 2
Boczniaki pokrój na równe części. Przełóż do naczynia i zamarynuj w sosie Teriyaki BBQ z dodatkiem czosnku i imbiru. Cukinię pokrój w cienkie plasterki.
Krok 3
Grilluj boczniaki ok. 10-15 min. na mocno rozgrzanym ruszcie, aż się zrumienią. W połowie grillowania ułóż na ruszcie pomidorki koktajlowe oraz cukinię. Warzywa obracaj od czasu do czasu.
Krok 4
Zgrillowane boczniaki i warzywa przełóż do naczynia i odstaw.
Krok 5
Pieczywo skrop oliwą z oliwek i opiecz na grillu.
Krok 6
Na każdej grzance ułóż porcję grzybów z pomidorkami i cukinią. Dodaj prażone pestki oraz płatki sera. Dopraw świeżo mielonym czarnym pieprzem.
ID przepisu: 1123
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej