Kaczka Teriyaki

Czas ogółem 30 min
30 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
500 g
piersi z kaczki, obranej ze skóry i pokrojonej w plasterki
olej do smażenia
200 ml
soku pomarańczowego
20 g
cukru
20 g
musztardy
20 g
rzodkiewki
20 g
marchwi
20 g
selera
20 g
ogórka
Wartości odżywcze (na porcję) 976 kJ  /  232 kcal
9 g Tłuszcz
26 g Białko
10 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Mięso z kaczki marynuj przez ok. 20 minut w sosie Teriyaki z pieczonym czosnkiem. Podsmaż krótko  z obu stron na bardzo gorącym oleju. Piecz w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 7 minut.

Krok 2

Do soków ze smażenia dodaj sok pomarańczowy i marynatę z kaczki Teriyaki. Przed zredukowaniem dodaj cukier i musztardę.

Krok 3

Warzywa umyj i oczyść, a następnie pokrój w drobne paski.

Krok 4

Ułóż plasterki kaczki Teriyaki na talerzu. Polej sosem pomarańczowym i udekoruj paskami warzyw.

Wskazówka

To danie doskonale sprawdzi się jako przystawka, a także jako danie główne, jeśli podasz je z ziemniakami lub ryżem.

ID przepisu: 335

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Mięso z kaczki marynuj przez ok. 20 minut w sosie Teriyaki z pieczonym czosnkiem. Podsmaż krótko  z obu stron na bardzo gorącym oleju. Piecz w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 7 minut.

Do soków ze smażenia dodaj sok pomarańczowy i marynatę z kaczki Teriyaki. Przed zredukowaniem dodaj cukier i musztardę.

Warzywa umyj i oczyść, a następnie pokrój w drobne paski.

Ułóż plasterki kaczki Teriyaki na talerzu. Polej sosem pomarańczowym i udekoruj paskami warzyw.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.