

Kaczka Teriyaki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso z kaczki marynuj przez ok. 20 minut w sosie Teriyaki z pieczonym czosnkiem. Podsmaż krótko z obu stron na bardzo gorącym oleju. Piecz w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 7 minut.
Krok 2
Do soków ze smażenia dodaj sok pomarańczowy i marynatę z kaczki Teriyaki. Przed zredukowaniem dodaj cukier i musztardę.
Krok 3
Warzywa umyj i oczyść, a następnie pokrój w drobne paski.
Krok 4
Ułóż plasterki kaczki Teriyaki na talerzu. Polej sosem pomarańczowym i udekoruj paskami warzyw.
Wskazówka
To danie doskonale sprawdzi się jako przystawka, a także jako danie główne, jeśli podasz je z ziemniakami lub ryżem.
ID przepisu: 335
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej