

Serowe quesadillas z pieczarkami
Odkryj kultowe „kanapki” z tortilli na ciepło w stylu tex-mex. Wegetariańska wersja quesadillas nadziewana jest farszem z podsmażonych pieczarek, papryki, sera i cebuli. Po wyjęciu z piekarnika quesadillas będą chrupiące z zewnątrz i rozkosznie roztopione w środku. Quesadillas podawaj na ciepło, pokrojone w trójkąty.
Przygotowanie
Krok 1
Pieczarki pokrój. Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj. Smaż wszystko na rozgrzanym oleju przez około 5 minut. Dodaj szpinak i pozwól mu lekko przywiędnąć. Dopraw Cytrusowym sosem sojowym Ponzu Kikkoman, mieloną papryką i tymiankiem. Dodaj ser.
Krok 2
Rozgrzej piekarnik do 200°C (180°C z termoobiegiem). Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Na połowie tortilli rozsmaruj nadzienie serowo-warzywne. Złóż tortillę na pół, przykrywając nadzienie. Dociśnij lekko i przekrój tortillę na pół. Umieść trójkąty tortilli obok siebie na blasze. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 5-8 minut, aż ser się roztopi.
Tips
W tym przepisie sprawdzi się każdy rodzaj sera. Zajrzyj do lodówki!
Quesadillas możesz maczać w guacamole lub salsie.
ID przepisu: 1056
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej