Pikantny ramen kimchi z wieprzowiną

Czas ogółem 30 min
10 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania

Ten ramen praktycznie robi się sam - wszystko dzięki pikantnemu sosowi z papryką chili do Kimchi Kikkoman oraz bazie do zupy ramen Kikkoman. Dopasuj stopień ostrości do swoich upodobań i ciesz się chrupiącym dodatkiem kimchi.

Składniki

2 porcj(e/i)
80 g
wieprzowiny (lub dowolnego innego mięsa)
 ½ 
cebuli
150 g
kimchi
120 g
szpinaku
2 
jajka na twardo
60 g
dymki
200 g
makaronu ramen

Na zupę ramen kimchi

420 ml
wody
trochę płatków chili
Wartości odżywcze (na porcję) 2573 kJ  /  614 kcal
20,3 g Tłuszcz
29,1 g Białko
71,7 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 2

Wieprzowinę, kimchi i cebulę podmsaż na oleju z prażonych nasion sezamu Kikkoman. Dopraw naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman.

Krok 3

Szpinak ugotuj.

Krok 4

Jajka na twardo przygotuj tak, jak lubisz.

Krok 5

Dymkę pokrój na małe krążki.

Krok 6

Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 7

Zagotuj ok. 420 ml wody i wymieszaj z 30 ml bazy do zupy ramen Kikkoman i 60 ml pikantnego sosu z papryką chili do Kimchi Kikkoman.

Krok 8

Zupę przelej do 2 misek. Makaron odcedź i dodaj do zupy.

Krok 9

Smażoną wieprzowinę kimchi i gotowany szpinak ułóż na makaronie. Udekoruj jajkami i dymką.

Krok 10

Posyp płatkami chili.

ID przepisu: 1103

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Wieprzowinę, kimchi i cebulę podmsaż na oleju z prażonych nasion sezamu Kikkoman. Dopraw naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman.

Szpinak ugotuj.

Jajka na twardo przygotuj tak, jak lubisz.

Dymkę pokrój na małe krążki.

Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Zagotuj ok. 420 ml wody i wymieszaj z 30 ml bazy do zupy ramen Kikkoman i 60 ml pikantnego sosu z papryką chili do Kimchi Kikkoman.

Zupę przelej do 2 misek. Makaron odcedź i dodaj do zupy.

Smażoną wieprzowinę kimchi i gotowany szpinak ułóż na makaronie. Udekoruj jajkami i dymką.

Posyp płatkami chili.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.