

Pikantny ramen kimchi z wieprzowiną
Ten ramen praktycznie robi się sam - wszystko dzięki pikantnemu sosowi z papryką chili do Kimchi Kikkoman oraz bazie do zupy ramen Kikkoman. Dopasuj stopień ostrości do swoich upodobań i ciesz się chrupiącym dodatkiem kimchi.
Przygotowanie
Krok 2
Wieprzowinę, kimchi i cebulę podmsaż na oleju z prażonych nasion sezamu Kikkoman. Dopraw naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman.
Krok 3
Szpinak ugotuj.
Krok 4
Jajka na twardo przygotuj tak, jak lubisz.
Krok 5
Dymkę pokrój na małe krążki.
Krok 6
Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 7
Zagotuj ok. 420 ml wody i wymieszaj z 30 ml bazy do zupy ramen Kikkoman i 60 ml pikantnego sosu z papryką chili do Kimchi Kikkoman.
Krok 8
Zupę przelej do 2 misek. Makaron odcedź i dodaj do zupy.
Krok 9
Smażoną wieprzowinę kimchi i gotowany szpinak ułóż na makaronie. Udekoruj jajkami i dymką.
Krok 10
Posyp płatkami chili.
ID przepisu: 1103
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej










![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)











