Pikantny ramen kimchi z wieprzowiną
Pikantny ramen kimchi z wieprzowiną

Pikantny ramen kimchi z wieprzowiną

Czas ogółem30 min
10 minCzas przygotowania
20 minCzas gotowania

Ten ramen praktycznie robi się sam - wszystko dzięki pikantnemu sosowi z papryką chili do Kimchi Kikkoman oraz bazie do zupy ramen Kikkoman. Dopasuj stopień ostrości do swoich upodobań i ciesz się chrupiącym dodatkiem kimchi.

Składniki

2 porcj(e/i)
80 g
wieprzowiny (lub dowolnego innego mięsa)
 ½ 
cebuli
150 g
kimchi
120 g
szpinaku
2 
jajka na twardo
60 g
dymki
200 g
makaronu ramen

Na zupę ramen kimchi

420 ml
wody
trochę płatków chili
Wartości odżywcze (na porcję)2573 kJ / 614 kcal
20,3 gTłuszcz
29,1 gBiałko
71,7 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 2

Wieprzowinę, kimchi i cebulę podmsaż na oleju z prażonych nasion sezamu Kikkoman. Dopraw naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman.

Krok 3

Szpinak ugotuj.

Krok 4

Jajka na twardo przygotuj tak, jak lubisz.

Krok 5

Dymkę pokrój na małe krążki.

Krok 6

Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 7

Zagotuj ok. 420 ml wody i wymieszaj z 30 ml bazy do zupy ramen Kikkoman i 60 ml pikantnego sosu z papryką chili do Kimchi Kikkoman.

Krok 8

Zupę przelej do 2 misek. Makaron odcedź i dodaj do zupy.

Krok 9

Smażoną wieprzowinę kimchi i gotowany szpinak ułóż na makaronie. Udekoruj jajkami i dymką.

Krok 10

Posyp płatkami chili.

ID przepisu: 1103

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Wieprzowinę, kimchi i cebulę podmsaż na oleju z prażonych nasion sezamu Kikkoman. Dopraw naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman.

Szpinak ugotuj.

Jajka na twardo przygotuj tak, jak lubisz.

Dymkę pokrój na małe krążki.

Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Zagotuj ok. 420 ml wody i wymieszaj z 30 ml bazy do zupy ramen Kikkoman i 60 ml pikantnego sosu z papryką chili do Kimchi Kikkoman.

Zupę przelej do 2 misek. Makaron odcedź i dodaj do zupy.

Smażoną wieprzowinę kimchi i gotowany szpinak ułóż na makaronie. Udekoruj jajkami i dymką.

Posyp płatkami chili.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.