

Filety z leszcza w Ponzu
Przygotowanie
Krok 1
Przygotowanie dodatków: fenkuł pokroić na bardzo cienkie paski i odstawić na bok. Marchew obrać i zetrzeć, wszystkie zioła posiekać, a cebulę obrać i drobno pokroić. Oliwę i cytrusowy sos sojowy Ponzu zmieszać w shakerze lub słoiku, dodać zioła i wymieszać. Komosę ryżową wymieszać w misce i odstawić.
Krok 2
Rozgrzać cytrusowy sos sojowy Ponzu na dużej patelni, włożyć do sosu filety z leszcza i dusić na średnim ogniu po ok. 2 minuty z obu stron. Posypać koperkiem i zdjąć z ognia. Przełożyc na talerz, posypać pieprzem, skropić pozostałym sosem ze smażenia i podawać. Jako dodatek do ryby podawać komosę ryżową z ziołami i posiekanym fenkułem.
ID przepisu: 196
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej