Jaglane pulpeciki w pikantnym sosie curry
Przygotowanie
Krok 1
Kaszę sparzyć wrzątkiem. Zalać 220 ml wody i na najmniejszym ogniu gotować 12 minut, pod przykryciem. W międzyczasie posiekać natkę pietruszki i bazylię.
Krok 2
Kaszę sparzyć wrzątkiem. Zalać 220 ml wody i na najmniejszym ogniu gotować 12 minut, pod przykryciem. W międzyczasie posiekać natkę pietruszki i bazylię.
Krok 3
Cebulę oraz chili posiekać i podsmażyć na oleju wraz z pastą curry. Dodać passatę pomidorową i dusić 10 minut. Doprawić mleczkiem kokosowym oraz cytrusowym sosem sojowym Ponzu.
Krok 4
Z kaszy uformować małe pulpeciki i podawać z sosem curry na ciepło.
ID przepisu: 877
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej