

Tabouleh z kaszy bulgur z natką pietruszki, miętą, pomidorami i papryką
Czas ogółem
25 min
25 min
Czas przygotowania
Wartości odżywcze (na porcję)
1077 kJ
/
257 kcal
Przygotowanie
Krok 1
Kaszę bulgur opłukać na sicie. Następnie przełożyć do garnka, zalać 250 ml wody i na małym ogniu, gotować 15 minut, aż woda się wchłonie.
Krok 2
W międzyczasie paprykę i pomidora pokroić w drobną kostkę, a natkę pietruszki i miętę bardzo drobno posiekać. Oliwę dokładnie wymieszać z pieprzem i cytrusowym sosem sojowym Ponzu.
Krok 3
Przestudzoną kaszę wymieszać z ziołami oraz warzywami i doprawić dressingiem. Można serwować na zimno.
ID przepisu: 876
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej