Tabouleh z kaszy bulgur z natką pietruszki, miętą, pomidorami i papryką

Czas ogółem 25 min
25 min Czas przygotowania

Wegańska sałatka z kaszy bulgur i ziół, której charakteru dodaje intensywny dressing ponzu.

Składniki

4 porcj(e/i)
200 g
kaszy bulgur
1 
czerwonej papryki (1 duża sztuka)
1 
pomidora (1 średnia sztuka)
1 pęczek
pietruszki
2 
gałązki świeżej mięty

Dressing:

2 łyżki
oliwy
1 łyżka
świeżo mielonego pieprzu
Wartości odżywcze (na porcję) 1077 kJ  /  257 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę bulgur opłukać  na sicie. Następnie przełożyć do garnka, zalać 250 ml wody i na małym ogniu, gotować 15 minut, aż woda się wchłonie.

Krok 2

W międzyczasie paprykę i pomidora pokroić w drobną kostkę, a natkę pietruszki i miętę bardzo drobno posiekać. Oliwę dokładnie wymieszać z pieprzem i cytrusowym sosem sojowym Ponzu.

Krok 3

Przestudzoną kaszę wymieszać z ziołami oraz warzywami i doprawić dressingiem. Można serwować na zimno.

ID przepisu: 876

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Kaszę bulgur opłukać  na sicie. Następnie przełożyć do garnka, zalać 250 ml wody i na małym ogniu, gotować 15 minut, aż woda się wchłonie.

W międzyczasie paprykę i pomidora pokroić w drobną kostkę, a natkę pietruszki i miętę bardzo drobno posiekać. Oliwę dokładnie wymieszać z pieprzem i cytrusowym sosem sojowym Ponzu.

Przestudzoną kaszę wymieszać z ziołami oraz warzywami i doprawić dressingiem. Można serwować na zimno.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.