

Bowl z kurczakiem i kaszą jaglaną oraz warzywami kimchi
Smacznie rozgrzewający bowl z odżywczą kaszą jaglaną, kurczakiem przyprawionym ponzu, zieloną fasolką i fenkułem, skropiony pikantnym sosem kimchi
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj kaszę jaglaną według instrukcji na opakowaniu. Fasolkę szparagową gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 10 minut.
Krok 2
Kurczaka pokrój na niewielkie kawałki. Smaż na 1 łyżeczce oleju sezamowego przez ok. 10 minut. Dopraw sosem ponzu i pieprzem.
Krok 3
Pokrój fenkuł w cienkie plastry lub piórka (łodygi odłóż). Smaż na 1 łyżeczce oleju przez ok. 6–8 minut. Pomidorki pokrój w plasterki. Smaż na 1 łyżeczce oleju sezamowego przez ok. 5 minut. Dolej 100 ml wody oraz sos chili do kimchi. Wymieszaj.
Krok 4
Ułóż w miskach kaszę jaglaną z fenkułem, fasolką i kurczakiem. Skrop pomidorowym sosem kimchi. Udekoruj łodygami fenkułu i podawaj.
Wskazówka:
Posyp danie solonymi migdałami lub nasionami słonecznika.
ID przepisu: 1044
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej