Bowl z kurczakiem i kaszą jaglaną oraz warzywami kimchi

Czas ogółem 35 min
10 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania

Smacznie rozgrzewający bowl z odżywczą kaszą jaglaną, kurczakiem przyprawionym ponzu, zieloną fasolką i fenkułem, skropiony pikantnym sosem kimchi

Składniki

2 porcj(e/i)
50 g
kaszy jaglanej
200 g
fasolki szparagowej
sól
250 g
fileta z piersi kurczaka
świeżo zmielony pieprz
1 
fenkuł (koper włoski)
200 g
pomidorków koktajlowych
Wartości odżywcze (na porcję) 1560 kJ  /  362 kcal
10,1 g Tłuszcz
36,1 g Białko
28,9 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Ugotuj kaszę jaglaną według instrukcji na opakowaniu. Fasolkę szparagową gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 10 minut. 

Krok 2

Kurczaka pokrój na niewielkie kawałki. Smaż na 1 łyżeczce oleju sezamowego przez ok. 10 minut. Dopraw sosem ponzu i pieprzem.

Krok 3

Pokrój fenkuł w cienkie plastry lub piórka (łodygi odłóż). Smaż na 1 łyżeczce oleju przez ok. 6–8 minut. Pomidorki pokrój w plasterki. Smaż na 1 łyżeczce oleju sezamowego przez ok. 5 minut. Dolej 100 ml wody oraz sos chili do kimchi. Wymieszaj.

Krok 4

Ułóż w miskach kaszę jaglaną z fenkułem, fasolką i kurczakiem. Skrop pomidorowym sosem kimchi. Udekoruj łodygami fenkułu i podawaj.

Wskazówka:

Posyp danie solonymi migdałami lub nasionami słonecznika.

ID przepisu: 1044

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Ugotuj kaszę jaglaną według instrukcji na opakowaniu. Fasolkę szparagową gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 10 minut. 

Kurczaka pokrój na niewielkie kawałki. Smaż na 1 łyżeczce oleju sezamowego przez ok. 10 minut. Dopraw sosem ponzu i pieprzem.

Pokrój fenkuł w cienkie plastry lub piórka (łodygi odłóż). Smaż na 1 łyżeczce oleju przez ok. 6–8 minut. Pomidorki pokrój w plasterki. Smaż na 1 łyżeczce oleju sezamowego przez ok. 5 minut. Dolej 100 ml wody oraz sos chili do kimchi. Wymieszaj.

Ułóż w miskach kaszę jaglaną z fenkułem, fasolką i kurczakiem. Skrop pomidorowym sosem kimchi. Udekoruj łodygami fenkułu i podawaj.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.