

Racuszki z tempury z tuńczykiem i kukurydzą
Składniki
4 porcj(e/i)
1
puszka (180g) Tuńczyk w zalewie
100 g
Kukurydza
1 kawałek
Mała cebula
0,5 łyżeczka
Bulion rybny dashi albo bulion
70 g
Mąka pszenna
1 kawałek
Żółtko jajka
100 ml
Zimna woda
Na sos Aurora w japońskim stylu
100 g
Ketchup
100 g
Majonez
5 ml
Sok z cytryny
kilka kropel TABASCO® Pepper Sauce
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę i oprósz mąką. Odsącz dobrze tuńczyka i kukurydzę. Wymieszaj wodę i żółtko w misce, dodaj mąkę i znów wymieszaj. Dodaj cebulę, tuńczyka i kukurydzę i dobrze wymieszaj wszystkie składniki. Formuj łyżką małe placuszki i smaż na gorącym oleju (170°C).
Krok 2
Podawaj z sosem Aurora na japoński styl lub dipem majonezowym.
Wskazówka
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.
ID przepisu: 177
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej