Ciecierzyca i edamame w paprykowym sosie
Ciecierzyca i edamame w wersji pikantnej podane z intensywnie paprykowym, gęstym sosem to świetny pomysł na rozgrzewający, zimowy posiłek.
Składniki
Sos:
Dodatkowo:
Przygotowanie
Krok 1
Podsmaż na oliwie pokrojoną w kostkę paprykę. Gdy skórka papryki ściemnieje, dodaj zioła i passatę pomidorową. Duś przez 10 minut. Dopraw sosem sojowym oraz pieprzem i zmiksuj na gładki sos.
Krok 2
Na drugiej patelni rozgrzej oliwę. Podsmażaj ciecierzycę oraz edamame wraz z drobno posiekanym czosnkiem, imbirem i chili, aż się przyrumienią. Danie podawaj z sosem.
Krok 3
Danie posyp pestkami dyni i świeżą natką pietruszki.
Wskazówka:
Danie najlepiej smakuje z ryżem, ale możesz podać je również z kaszą kuskus lub z purée ziemniaczanym.
ID przepisu: 1211
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej