

Gulasz z dzika
Przygotowanie
Krok 1
Podsmaż mięso z dzika lub wieprzowinę na gorącym oleju. Obierz i posiekaj cebulę. Wrzuć ją na patelnię z pokrojonym w kostkę boczkiem i podsmaż. Dodaj przecier pomidorowy i smaż przez chwilę.
Krok 2
Pokrój pomidory w kostkę. Dodaj do gulaszu i kontynuuj smażenie.
Krok 3
Dodaj 400 ml wody, 6 łyżek sosu sojowego, czerwone wino, jagody jałowca i goździki. Gotuj pod przykryciem przez ok. 2,5 godziny.
Krok 4
Wyjmij jagody jałowca i goździki. Zagęść gulasz mąką kukurydzianą według uznania. Dopraw pozostałym sosem sojowym i pieprzem. Jeśli chcesz, podawaj z makaronem szwabskim lub tagliatelle oraz małymi pieczonymi jabłkami.
ID przepisu: 14
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej