

Burger tofu z Coleslawem teriyaki i dressingiem sriracha
Składniki
Na Coleslawa
Na dressing
Oraz
Przygotowanie
Krok 1
Aby przyrządzić surówkę Coleslaw, usuń zewnętrzne liście czerwonej kapusty, pokrój ją na cztery części, wykonaj cięcie w kształcie klina, aby wyciąć twardy środek i posiekaj na drobne paski. Usuń końce marchewki, obierz i za pomocą obieraczki pokrój na cienkie paseczki. Wymieszaj marynatę teriyaki, jogurt i musztardę, połącz z kapustą i marchewką i dopraw pieprzem.
Krok 2
Aby przyrządzić dressing, zmieszaj jogurt, sos sriracha i sos sojowy. Pokrój tofu na cztery plastry. Zmieszaj mąkę z sezamem. Obtocz tofu równomiernie w mieszance i dopraw solą i pieprzem. Rozgrzej olej na patelni i smaż tofu przez 3-4 minuty z obu stron. Obierz cebulę i pokrój na paski. Umyj i odwiruj sałatę.
Krok 3
Przekrój na połowy bułki do burgerów. Na dolnej połówce połóż surówkę Coleslaw teriyaki, sałatę, tofu, kimchi oraz cebulę i skrop dressingiem. Przykryj drugą połówką bułki i podawaj.
ID przepisu: 145
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej