

Burger tofu z Coleslawem teriyaki i dressingiem sriracha
Składniki
Na Coleslawa
Na dressing
Oraz
Przygotowanie
Krok 1
Aby przyrządzić surówkę Coleslaw, usuń zewnętrzne liście czerwonej kapusty, pokrój ją na cztery części, wykonaj cięcie w kształcie klina, aby wyciąć twardy środek i posiekaj na drobne paski. Usuń końce marchewki, obierz i za pomocą obieraczki pokrój na cienkie paseczki. Wymieszaj marynatę teriyaki, jogurt i musztardę, połącz z kapustą i marchewką i dopraw pieprzem.
Krok 2
Aby przyrządzić dressing, zmieszaj jogurt, sos sriracha i sos sojowy. Pokrój tofu na cztery plastry. Zmieszaj mąkę z sezamem. Obtocz tofu równomiernie w mieszance i dopraw solą i pieprzem. Rozgrzej olej na patelni i smaż tofu przez 3-4 minuty z obu stron. Obierz cebulę i pokrój na paski. Umyj i odwiruj sałatę.
Krok 3
Przekrój na połowy bułki do burgerów. Na dolnej połówce połóż surówkę Coleslaw teriyaki, sałatę, tofu, kimchi oraz cebulę i skrop dressingiem. Przykryj drugą połówką bułki i podawaj.
ID przepisu: 145
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej








![[Translate to Polnisch:]  [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Polnisch:]  [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)












 
			 
			