Makaron z orzechowym tofu
Lunch inny niż wszystkie? Tofu w pełnym umami sosie limonkowo-orzechowym z posypką z orzeszków ziemnych, z makaronem i chrupiącymi warzywami, z dodatkiem delikatnego groszku. Pyszna porcja energii na cały dzień!
Przygotowanie
Krok 1
180 g tofu – 1 łyżka Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 łyżka masła orzechowego – 2 łyżki soku z limonki – 1 łyżka posiekanych orzeszków ziemnych
Tofu pokrój w plasterki i podsmaż na Oleju sezamowym Kikkoman. Dodaj Sos sojowy Kikkoman wymieszany z masłem orzechowym i sokiem z limonki. Podsmażaj jeszcze przez minutę. Posyp orzeszkami.
Krok 2
½ czerwonej papryki – ½ długiego ogórka – ½ cukinii – 40 g czerwonej kapusty – 40 g ugotowanego groszku – 200 g ugotowanego makaronu ryżowego – 2 łyżki świeżej kolendry
Warzywa pokrój w plasterki i przełóż do pudełka na lunch wraz z tofu, ugotowanym groszkiem, makaronem i kolendrą.
ID przepisu: 1319
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej