Makaron z orzechowym tofu
Makaron z orzechowym tofu

Makaron z orzechowym tofu

Czas ogółem16 min
10 minCzas przygotowania
6 minCzas gotowania

Lunch inny niż wszystkie? Tofu w pełnym umami sosie limonkowo-orzechowym z posypką z orzeszków ziemnych, z makaronem i chrupiącymi warzywami, z dodatkiem delikatnego groszku. Pyszna porcja energii na cały dzień!

Przepis na to danie jest jednym z zestawu przepisów 3 w 1. Pozostałe dwa przepisy znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
180 g
tofu
1 łyżka
masła orzechowego
2 łyżki
soku z limonki
1 łyżka
posiekanych orzeszków ziemnych
 ½ 
czerwonej papryki
 ½ 
długiego ogórka
 ½ 
cukinii
40 g
czerwonej kapusty
40 g
ugotowanego groszku
200 g
ugotowanego makaronu ryżowego
2 łyżki
świeżej kolendry
Wartości odżywcze (na porcję)1723 kJ / 412 kcal
18,4 gTłuszcz
21,5 gBiałko
39,5 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

180 g tofu – 1 łyżka Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżka masła orzechowego – 2 łyżki soku z limonki – 1 łyżka posiekanych orzeszków ziemnych

Tofu pokrój w plasterki i podsmaż na Oleju sezamowym Kikkoman. Dodaj Sos sojowy Kikkoman wymieszany z masłem orzechowym i sokiem z limonki. Podsmażaj jeszcze przez minutę. Posyp orzeszkami.

Krok 2

 ½  czerwonej papryki –  ½  długiego ogórka –  ½  cukinii – 40 g czerwonej kapusty – 40 g ugotowanego groszku – 200 g ugotowanego makaronu ryżowego – 2 łyżki świeżej kolendry

Warzywa pokrój w plasterki i przełóż do pudełka na lunch wraz z tofu, ugotowanym groszkiem, makaronem i kolendrą.

ID przepisu: 1319

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

180 g tofu – 1 łyżka Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżka masła orzechowego – 2 łyżki soku z limonki – 1 łyżka posiekanych orzeszków ziemnych

Tofu pokrój w plasterki i podsmaż na Oleju sezamowym Kikkoman. Dodaj Sos sojowy Kikkoman wymieszany z masłem orzechowym i sokiem z limonki. Podsmażaj jeszcze przez minutę. Posyp orzeszkami.

½ czerwonej papryki – ½ długiego ogórka – ½ cukinii – 40 g czerwonej kapusty – 40 g ugotowanego groszku – 200 g ugotowanego makaronu ryżowego – 2 łyżki świeżej kolendry

Warzywa pokrój w plasterki i przełóż do pudełka na lunch wraz z tofu, ugotowanym groszkiem, makaronem i kolendrą.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.