

Sandacz z warzywnymi paseczkami w azjatyckim sosie
Składniki
Ponadto
Przygotowanie
Krok 1
Sos: paprykę, szalotkę i grzyby pokroić w drobne paseczki lub plasterki. Podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju. Bulion rybny lub dashi zagotować razem z naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman, białe wino i cukrem. Zagęścić rozprowadzoną w wodzie mąką ziemniaczaną i na koniec dodać posiekany szczypiorek.
Krok 2
Rybę pokroić w kawałki wielkości kęsów, obtoczyć w mące i smażyć na głębokim oleju przez krótką chwilę w temperaturze 180°C. Kawałki ryby włożyć do małych miseczek, dodać sos i warzywa.
Krok 3
Chop the fish into bite-sized pieces. Sprinkle with flour and deep fry at 180°C. Put fish pieces on small plates and pour sauce with vegetables on the top.
Wskazówka
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.
ID przepisu: 165
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej