Ciepły bowl z komosą ryżową z łososiem w sezamie i morelami
Ciepły bowl z komosą ryżową z łososiem w sezamie i morelami

Ciepły bowl z komosą ryżową z łososiem w sezamie i morelami

Czas ogółem45 min
10 minCzas przygotowania
35 minCzas gotowania

Potrzebujesz na obiad czegoś prostego i zdrowego? Pokochasz ten prosty przepis na łososia z jogurtowym dressingiem Ponzu. Podany jest z czerwoną, białą i czarną komosą ryżową, ale możesz użyć dowolnego rodzaju.

Składniki

2 porcj(e/i)
100 g
trójkolorowej quinoa
250 g
filetu z łososia
 ½ łyżeczka
pieprzu
10 g
sezamu
2 łyżki
oleju
100 g
brokuła
150 g
moreli
1 łyżka
rozmarynu
1 łyżka
oliwy
60 g
jogurtu naturalnego
2 łyżki
posiekanej świeżej mięty
 ½ łyżeczka
pieprzu
Wartości odżywcze (na porcję)3211 kJ / 767 kcal
44,6 gTłuszcz
38,9 gBiałko
50,3 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Komosę ryżową gotujemy do miękkości.

Krok 2

Filet z łososia dzielimy na 2 kawałki, nacieramy sosem Ponzu i pieprzem, po czym obtaczamy go w panko wymieszanym z sezamem. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

W tym czasie brokuła dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy al dente. Morele przekrawamy na pół, pozbawiamy pestek i wraz z rozmarynem grillujemy z obu stron na lekko natłuszczonej patelni.

Krok 4

Jogurt mieszamy z oliwą, Ponzu, pieprzem i posiekaną miętą.

Krok 5

Ugotowaną komosę podajemy z resztą dodatków.

ID przepisu: 1050

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Komosę ryżową gotujemy do miękkości.

Filet z łososia dzielimy na 2 kawałki, nacieramy sosem Ponzu i pieprzem, po czym obtaczamy go w panko wymieszanym z sezamem. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

W tym czasie brokuła dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy al dente. Morele przekrawamy na pół, pozbawiamy pestek i wraz z rozmarynem grillujemy z obu stron na lekko natłuszczonej patelni.

Jogurt mieszamy z oliwą, Ponzu, pieprzem i posiekaną miętą.

Ugotowaną komosę podajemy z resztą dodatków.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.