Ciepły bowl z komosą ryżową z łososiem w sezamie i morelami
Potrzebujesz na obiad czegoś prostego i zdrowego? Pokochasz ten prosty przepis na łososia z jogurtowym dressingiem Ponzu. Podany jest z czerwoną, białą i czarną komosą ryżową, ale możesz użyć dowolnego rodzaju.
Przygotowanie
Krok 1
Komosę ryżową gotujemy do miękkości.
Krok 2
Filet z łososia dzielimy na 2 kawałki, nacieramy sosem Ponzu i pieprzem, po czym obtaczamy go w panko wymieszanym z sezamem. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Krok 3
W tym czasie brokuła dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy al dente. Morele przekrawamy na pół, pozbawiamy pestek i wraz z rozmarynem grillujemy z obu stron na lekko natłuszczonej patelni.
Krok 4
Jogurt mieszamy z oliwą, Ponzu, pieprzem i posiekaną miętą.
Krok 5
Ugotowaną komosę podajemy z resztą dodatków.
ID przepisu: 1050
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej