Japoński ramen wegetariański
Japoński ramen wegetariański

Japoński ramen wegetariański

4,9 19 Oceny
Czas ogółem 25 min
10 min Czas przygotowania
15 min Czas gotowania

Ktoś zamawiał pyszny wegetariański ramen? Najszybciej przyrządzisz go w domu z bazą do zupy ramen Kikkoman! Dodaj smażone tofu, kapustę bok choy i grzyby shiitake - i gotowe!

Składniki

2 porcj(e/i)
200 g
tofu
300 ml
oleju słonecznikowego
 ¼ 
marchewki
160 g
bok-choy
100 g
pora
4 kawałki
strączki zielonej fasolki szparagowej
200 g
makaronu ramen

Na zupę ramen

540 ml
wody

Na mieszankę przypraw do grzybów shiitake:

2 kawałki
grzyby shiitake
150 ml
wody
Wartości odżywcze (na porcję)2.369 kJ / 567 kcal
18,9 gTłuszcz
26,2 gBiałko
70,8 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Przygotuj smażone tofu. Odsącz tofu przy pomocy papierowych ręczników. Wstaw do mikrofalówki (700 W) na 2 minuty. Następnie smaż na oleju przez 10 minut.

Krok 2

Mieszankę przypraw do shiitake gotuj przez 7 min.

Krok 3

Pokrój marchewkę, pora i bok-choy. Każde warzywo i fasolkę szparagową gotuj osobno, aż zmiękną.

Krok 4

Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 5

Zagotuj 540 ml wody i wymieszaj z 60 ml bazy do zupy ramen Kikkoman.

Krok 6

Zupę przelej do 2 misek. Makaron odcedź i dodaj do zupy.

Krok 7

Dodaj ugotowane grzyby shiitake oraz pozostałe warzywa. Udekoruj tofu.

ID przepisu: 1102

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Przygotuj smażone tofu. Odsącz tofu przy pomocy papierowych ręczników. Wstaw do mikrofalówki (700 W) na 2 minuty. Następnie smaż na oleju przez 10 minut.

Mieszankę przypraw do shiitake gotuj przez 7 min.

Pokrój marchewkę, pora i bok-choy. Każde warzywo i fasolkę szparagową gotuj osobno, aż zmiękną.

Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Zagotuj 540 ml wody i wymieszaj z 60 ml bazy do zupy ramen Kikkoman.

Zupę przelej do 2 misek. Makaron odcedź i dodaj do zupy.

Dodaj ugotowane grzyby shiitake oraz pozostałe warzywa. Udekoruj tofu.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05
06
07

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.