

Japoński ramen wegetariański
Ktoś zamawiał pyszny wegetariański ramen? Najszybciej przyrządzisz go w domu z bazą do zupy ramen Kikkoman! Dodaj smażone tofu, kapustę bok choy i grzyby shiitake - i gotowe!
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj smażone tofu. Odsącz tofu przy pomocy papierowych ręczników. Wstaw do mikrofalówki (700 W) na 2 minuty. Następnie smaż na oleju przez 10 minut.
Krok 2
Mieszankę przypraw do shiitake gotuj przez 7 min.
Krok 3
Pokrój marchewkę, pora i bok-choy. Każde warzywo i fasolkę szparagową gotuj osobno, aż zmiękną.
Krok 4
Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 5
Zagotuj 540 ml wody i wymieszaj z 60 ml bazy do zupy ramen Kikkoman.
Krok 6
Zupę przelej do 2 misek. Makaron odcedź i dodaj do zupy.
Krok 7
Dodaj ugotowane grzyby shiitake oraz pozostałe warzywa. Udekoruj tofu.
ID przepisu: 1102
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej