Bowl ze smażonym halloumi
Zdrowy i wibrujący smakiem bowl z ryżem, smażonym na złoto serem halloumi i mieszanką świeżego awokado, papryki, ogórka i szpinaku. Dodatek lekkiego, aromatycznego sosu zapewnia harmonijne połączenie smaków i tekstur.
Przygotowanie
Krok 1
150 g ugotowanego ryżu basmati – 200 g halloumi – 1 łyżka oliwy
Ryż przełóż do pudełka na lunch. Halloumi pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie na złoty kolor.
Krok 2
1 awokado – ½ zielonej papryki – ½ długiego ogórka
Awokado, paprykę i ogórka pokrój w kostkę.
Krok 3
30 g szpinaku – 3 łyżki jogurtu greckiego – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli – ½ łyżeczka pieprzu – ½ łyżka posiekanego tymianku – ½ łyżka posiekanego oregano
Wymieszaj składniki na sos. Podawaj z ryżem i szpinakiem.
ID przepisu: 1304
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej