Bowl ze smażonym halloumi
Bowl ze smażonym halloumi

Bowl ze smażonym halloumi

Czas ogółem15 min
10 minCzas przygotowania
5 minCzas gotowania

Zdrowy i wibrujący smakiem bowl z ryżem, smażonym na złoto serem halloumi i mieszanką świeżego awokado, papryki, ogórka i szpinaku. Dodatek lekkiego, aromatycznego sosu zapewnia harmonijne połączenie smaków i tekstur.

Przepis na to danie jest jednym z zestawu przepisów 3 w 1. Pozostałe dwa przepisy znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
150 g
ugotowanego ryżu basmati
200 g
halloumi
1 łyżka
oliwy
1 
awokado
 ½ 
zielonej papryki
 ½ 
długiego ogórka
30 g
szpinaku

Sos:

3 łyżki
jogurtu greckiego
 ½ łyżeczka
pieprzu
 ½ łyżka
posiekanego tymianku
 ½ łyżka
posiekanego oregano
Wartości odżywcze (na porcję)3263 kJ / 780 kcal
44 gTłuszcz
29 gBiałko
32,5 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

150 g ugotowanego ryżu basmati – 200 g halloumi – 1 łyżka oliwy

Ryż przełóż do pudełka na lunch. Halloumi pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie na złoty kolor.

Krok 2

1  awokado –  ½  zielonej papryki –  ½  długiego ogórka

Awokado, paprykę i ogórka pokrój w kostkę.

Krok 3

30 g szpinaku – 3 łyżki jogurtu greckiego – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli ½ łyżeczka pieprzu –  ½ łyżka posiekanego tymianku –  ½ łyżka posiekanego oregano

Wymieszaj składniki na sos. Podawaj z ryżem i szpinakiem.

ID przepisu: 1304

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

150 g ugotowanego ryżu basmati – 200 g halloumi – 1 łyżka oliwy

Ryż przełóż do pudełka na lunch. Halloumi pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie na złoty kolor.

1 awokado – ½ zielonej papryki – ½ długiego ogórka

Awokado, paprykę i ogórka pokrój w kostkę.

30 g szpinaku – 3 łyżki jogurtu greckiego – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli ½ łyżeczka pieprzu – ½ łyżka posiekanego tymianku – ½ łyżka posiekanego oregano

Wymieszaj składniki na sos. Podawaj z ryżem i szpinakiem.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.