

Makaron bolognese z sosem sojowym
Klasyczne penne Bolognese - szybkie w przygotowaniu i pełne smaku. Sos sojowy Kikkoman wydobywa bogactwo aromatów mięsa i pomidorów. Idealny przepis na proste danie z makaronem z subtelnym akcentem umami.
Przygotowanie
Krok 1

200 g makaronu penne – 1 łyżka oleju roślinnego – ½ cebuli, posiekanej – 2 ząbki czosnku, posiekane – 300 g mielonej wołowiny
Ugotuj penne zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozgrzej olej i podsmażaj posiekaną cebulę i czosnek przez 1 minutę. Dodaj mieloną wołowinę i smaż przez 3 minuty, stale mieszając.
Krok 2

400 g krojonych pomidorów z puszki – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 2 g posiekanej kolendry
Do mięsa dodaj pomidory z puszki i Sos sojowy Kikkoman. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Dodaj do ugotowanego makaronu i posyp posiekaną kolendrą.
Wskazówka:
Aby dodatkowo wzmocnić smak całości, możesz dodać do sosu odrobinę czerwonego wina podczas gotowania. To danie dobrze nadaje się do mrożenia - rozważ przygotowanie większej porcji. W wersji bezglutenowej użyj makaronu ryżowego lub z soczewicy.
ID przepisu: 1565
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej






























![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/2/8/csm_1564_Set4_recipe5_Soy-glazed_baked_chicken_with_vegetables_Desktop_Header_6f552cd773.webp)














































