

Marchewkowe placuszki z dipem śmietanowo-ziołowym
Chrupiące placuszki z tartej marchewki najlepiej smakują ze śmietaną doprawioną ziołami i Sosem sojowym Kikkoman, który niezawodnie wydobywa głębię smaku umami.
Przygotowanie
Krok 1
2 marchewki (około 200 g) – ½ cebuli – 1 ząbek czosnku – 2 jajka – 2 łyżki posiekanego koperku – ½ łyżeczki pieprzu – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 4 łyżki mąki pszennej
Marchewkę zetrzyj na tarce. Cebulę drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj wszystko z jajkami, koperkiem, pieprzem, Sosem sojowym Kikkoman i mąką.
Krok 2
3 łyżki oleju rzepakowego do smażenia
Nabieraj po jednej dużej łyżce powstałej masy i smaż na rozgrzanym oleju, aż placuszek się zrumieni.
Krok 3
100 g śmietany 18% – 1 łyżka posiekanego koperku – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 20 g pestek dyni
Śmietanę wymieszaj z posiekanymi ziołami oraz Sosem sojowym Kikkoman. Posyp placuszki pestkami dyni. Podawaj z dipem śmietanowo-ziołowym.
ID przepisu: 1595
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej