Stir fry z warzywami i makaronem z papieru ryżowego
Pyszne i ekspresowe danie stir fry, które łączy makaron ryżowy (będzie gotowy w kilka sekund!) z cebulą, marchewką, kapustą i chili z nutą sezamu.
Przygotowanie
Krok 1
8 arkuszy papieru ryżowego – 1 łyżka Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman
4 arkusze papieru ryżowego zanurz w misce z ciepłą wodą, aż zmiękną. Wyjmij i jeden na drugim ułóż na desce posmarowanej Olejem sezamowym Kikkoman. Dociśnij arkusze, żeby się skleiły. Ponownie zanurz w misce z wodą na 2 minuty. Wyjmij i połóż na desce. Nożem posmarowanym Olejem sezamowym Kikkoman pokrój arkusze w paski o szerokości około 1-2 cm. Ponownie włóż paski do wody i palcami odklej od siebie. Po rozdzieleniu przełóż paski do suchej miski. Tak samo postępuj z kolejnymi 4 arkuszami papieru ryżowego.
Krok 2
1 łyżka Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman – 0,13 kapusty czerwonej – ½ żółtej papryki – ½ marchewki – 1 cebula – 2 ząbki czosnku – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – ½ łyżka miodu
Kapustę, paprykę, marchewkę i cebulę pokrój i podsmaż na patelni na Oleju sezamowym Kikkoman. Dodaj posiekany czosnek. Sos sojowy Kikkoman wymieszaj z miodem. Wlej na patelnię i wymieszaj z warzywami i makaronem.
Krok 3
1 łyżka sezam do posypania – 1 cebula dymka do posypania
Posiekaj dymkę. Danie podawaj posypane sezamem i dymką.
ID przepisu: 1302
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej