Papryka faszerowana soczewicą i pomidorami
Zaszalej ze smakiem! Papryka faszerowana soczewicą i pomidorami to wymarzona uczta dla wegetarian i miłośników dobrze przyprawionych potraw.
Przygotowanie
Krok 1
2 żółte papryki – 1 łyżka oliwy
Papryki przekrój wzdłuż i wydrąż gniazda nasienne. Natrzyj papryki oliwą i ułóż na blasze do pieczenia.
Krok 2
100 g ugotowanej czerwonej soczewicy – 2 pomidory – 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 łyżeczka mielonego imbiru – 1 łyżeczka mielonego kuminu
Ugotowaną soczewicę wymieszaj z pokrojonymi pomidorami oraz kolendrą. Dopraw Sosem sojowym Kikkoman, imbirem i kuminem. Nafaszeruj papryki i piecz przez 20 minut w 190 stopniach.
ID przepisu: 1314
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej