Papryka faszerowana soczewicą i pomidorami
Papryka faszerowana soczewicą i pomidorami

Papryka faszerowana soczewicą i pomidorami

Czas ogółem30 min
10 minCzas przygotowania
20 minCzas gotowania

Zaszalej ze smakiem! Papryka faszerowana soczewicą i pomidorami to wymarzona uczta dla wegetarian i miłośników dobrze przyprawionych potraw.

Przepis na to danie jest jednym z zestawu przepisów 3 w 1. Pozostałe dwa przepisy znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
2 
żółte papryki
1 łyżka
oliwy
100 g
ugotowanej czerwonej soczewicy
2 
pomidory
2 łyżki
posiekanej świeżej kolendry
1 łyżeczka
mielonego imbiru
1 łyżeczka
mielonego kuminu
Wartości odżywcze (na porcję)1255 kJ / 300 kcal
8 gTłuszcz
14,8 gBiałko
38,2 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

2  żółte papryki – 1 łyżka oliwy

Papryki przekrój wzdłuż i wydrąż gniazda nasienne. Natrzyj papryki oliwą i ułóż na blasze do pieczenia.

Krok 2

100 g ugotowanej czerwonej soczewicy – 2  pomidory – 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżeczka mielonego imbiru – 1 łyżeczka mielonego kuminu

Ugotowaną soczewicę wymieszaj z pokrojonymi pomidorami oraz kolendrą. Dopraw Sosem sojowym Kikkoman, imbirem i kuminem. Nafaszeruj papryki i piecz przez 20 minut w 190 stopniach.

ID przepisu: 1314

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

2 żółte papryki – 1 łyżka oliwy

Papryki przekrój wzdłuż i wydrąż gniazda nasienne. Natrzyj papryki oliwą i ułóż na blasze do pieczenia.

100 g ugotowanej czerwonej soczewicy – 2 pomidory – 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżeczka mielonego imbiru – 1 łyżeczka mielonego kuminu

Ugotowaną soczewicę wymieszaj z pokrojonymi pomidorami oraz kolendrą. Dopraw Sosem sojowym Kikkoman, imbirem i kuminem. Nafaszeruj papryki i piecz przez 20 minut w 190 stopniach.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.