

Sałatka z pak choi z ogórkiem, marchewką i orzeszkami
Chrupiąca sałatka z kapusty pak choi z marchewką i prażonymi orzeszkami ziemnymi, polana pikantnym dressingiem miso.
Przygotowanie
Krok 1

100 g pak choi – 1 marchew – 1 ogórek zielony
Pak choi posiekaj. Marchew zetrzyj na tarce. Ogórka pokrój w plastry.
Krok 2

1 łyżka soku z cytryny – 4 łyżeczki Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman – 1 łyżeczka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 łyżeczka octu ryżowego – 1 łyżeczka cukru – 1 łyżeczka pasty miso – 1 ząbek czosnku – ¼ łyżeczka mielonego imbiru – 2 łyżki siekanych orzeszków ziemnych
W miseczce wymieszaj sok z cytryny, Olej sezamowy Kikkoman, Sos sojowy Kikkoman, ocet ryżowy, cukier, pastę miso, przeciśnięty przez praskę czosnek i mielony imbir.
Orzeszki upraż na suchej patelni.
Krok 3

1 cebula dymka do posypania
Posiekaj cebulę dymkę. Warzywa wymieszaj z sosem. Posyp uprażonymi orzeszkami oraz dymką.
Tip:
Sałatkę wymieszaj z dressingiem na 15 minut przed podaniem.
ID przepisu: 1323
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej