Sałatka z pak choi z ogórkiem, marchewką i orzeszkami
Sałatka z pak choi z ogórkiem, marchewką i orzeszkami

Sałatka z pak choi z ogórkiem, marchewką i orzeszkami

3,8 4 Oceny
Czas ogółem 15 min
15 min Czas przygotowania

Chrupiąca sałatka z kapusty pak choi z marchewką i prażonymi orzeszkami ziemnymi, polana pikantnym dressingiem miso.

Przepis na to danie jest jednym z zestawu przepisów 3 w 1. Pozostałe dwa przepisy znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
100 g
pak choi
1 
ogórek zielony
1 
marchew
1 łyżka
soku z cytryny
1 łyżeczka
octu ryżowego
1 łyżeczka
cukru
1 łyżeczka
pasty miso
1 
ząbek czosnku
 ¼ łyżeczka
mielonego imbiru
2 łyżki
siekanych orzeszków ziemnych
1 
cebula dymka do posypania
Wartości odżywcze (na porcję)804 kJ / 192 kcal
13,6 gTłuszcz
6,3 gBiałko
9,5 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

100 g pak choi – 1  marchew – 1  ogórek zielony

Pak choi posiekaj. Marchew zetrzyj na tarce. Ogórka pokrój w plastry.

Krok 2

1 łyżka soku z cytryny – 4 łyżeczki Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman1 łyżeczka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżeczka octu ryżowego – 1 łyżeczka cukru – 1 łyżeczka pasty miso – 1  ząbek czosnku –  ¼ łyżeczka mielonego imbiru – 2 łyżki siekanych orzeszków ziemnych

W miseczce wymieszaj sok z cytryny, Olej sezamowy Kikkoman, Sos sojowy Kikkoman, ocet ryżowy, cukier, pastę miso, przeciśnięty przez praskę czosnek i mielony imbir.

Orzeszki upraż na suchej patelni.

Krok 3

1  cebula dymka do posypania

Posiekaj cebulę dymkę. Warzywa wymieszaj z sosem. Posyp uprażonymi orzeszkami oraz dymką.

Tip:

Sałatkę wymieszaj z dressingiem na 15 minut przed podaniem.

ID przepisu: 1323

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

100 g pak choi – 1 marchew – 1 ogórek zielony

Pak choi posiekaj. Marchew zetrzyj na tarce. Ogórka pokrój w plastry.

1 łyżka soku z cytryny – 4 łyżeczki Olej z prażonych nasion sezamu Kikkoman1 łyżeczka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżeczka octu ryżowego – 1 łyżeczka cukru – 1 łyżeczka pasty miso – 1 ząbek czosnku – ¼ łyżeczka mielonego imbiru – 2 łyżki siekanych orzeszków ziemnych

W miseczce wymieszaj sok z cytryny, Olej sezamowy Kikkoman, Sos sojowy Kikkoman, ocet ryżowy, cukier, pastę miso, przeciśnięty przez praskę czosnek i mielony imbir.

Orzeszki upraż na suchej patelni.

1 cebula dymka do posypania

Posiekaj cebulę dymkę. Warzywa wymieszaj z sosem. Posyp uprażonymi orzeszkami oraz dymką.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.