

Zupa w stylu azjatyckim z kurczakiem, marchewką i jajkiem
Szybka w przygotowaniu, lekka i rozgrzewająca zupa z imbirem, czosnkiem i Sosem sojowym Kikkoman. Soczysty kurczak i delikatne kawałki jajka tworzą odżywczą bazę, a warzywa dodają jej świeżości. Tak właśnie smakuje domowa kuchnia w Azji.
Przygotowanie
Krok 1

1 łyżka oleju roślinnego – ½ cebuli – ½ papryczki chili, drobno posiekanej – 1 ząbek czosnku, drobno posiekany – ½ łyżeczki startego imbiru – 150 g filetu z piersi kurczaka – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman
Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju razem z chili, czosnkiem i imbirem. Dodaj pokrojoną pierś z kurczaka i Sos sojowy Kikkoman. Smaż przez 2 minuty, stale mieszając.
Krok 2

1 marchewka – 1 czerwona papryka – 600 ml bulionu drobiowego lub wody
Dodaj paprykę i posiekaną marchewkę i smaż przez kolejną minutę. Wlej gorący bulion lub wodę. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 3

1 jajko – 2 ½ łyżki mąki pszennej – ½ łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman
W małej misce roztrzep jajko, mąkę i Sos sojowy Kikkoman. Powoli wlewaj mieszankę do gotującej się zupy cienkim strumieniem, cały czas mieszając. Doprowadź do wrzenia i podawaj.
Wskazówka:
Zamiast mieszanki jajek i mąki możesz użyć makaronu ryżowego lub udonu, aby zupa była bardziej sycąca. Odrobina Oleju sezamowego Kikkoman dodana tuż przed podaniem wzmocni smak bulionu.
ID przepisu: 1562
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej





























![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/2/8/csm_1564_Set4_recipe5_Soy-glazed_baked_chicken_with_vegetables_Desktop_Header_6f552cd773.webp)















































