Sałatka z grillowanymi warzywami i camembertem
Sałatka z grillowanymi warzywami i camembertem

Sałatka z grillowanymi warzywami i camembertem

5 9 Oceny
Czas ogółem 20 min
10 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania

Sałatka z grillowaną cukinią i bakłażanem, kremowym camembertem i prażonymi orzechami włoskimi, a wszystko w pikantnej marynacie na bazie Sosu sojowego Kikkoman.

Warto wiedzieć: to danie jest częścią zestawu przepisów do gotowania na zapas. Pozostałe przepisy z zestawu znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
300 g
cukinii
200 g
bakłażana
100 g
czerwonej cebuli
4 łyżki
oliwy z oliwek
1 
ząbek czosnku, drobno posiekany
1 łyżeczka
świeżego tymianku, posiekanego
100 g
sera camembert
40 g
orzechów włoskich
4 garście
rukoli
Wartości odżywcze (na porcję)2.293 kJ / 548 kcal
46 gTłuszcz
18 gBiałko
21 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

300 g cukinii – 200 g bakłażana – 100 g czerwonej cebuli – 4 łyżki oliwy z oliwek – 3 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli1  ząbek czosnku, drobno posiekany – 1 łyżeczka świeżego tymianku, posiekanego

Cukinię i bakłażana pokrój na półplasterki. Cebulę rozdziel na warstwy. Wymieszaj warzywa z oliwą, Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli, czosnkiem i tymiankiem. Grilluj na patelni grillowej przez 5 minut z każdej strony. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

100 g sera camembert – 40 g orzechów włoskich

Camemberta pokrój w trójkąty. Orzechy włoskie upraż i grubo posiekaj.

Krok 3

4 garście rukoli

Włóż rukolę do pudełek na lunch. Nałóż grillowane warzywa wraz z marynatą oraz kawałki camemberta. Posyp orzechami włoskimi.

Wskazówka:

Warzywa możesz także przyrządzać na tradycyjnym grillu, grillu elektrycznym lub w piekarniku z funkcją grillowania.

ID przepisu: 1547

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

300 g cukinii – 200 g bakłażana – 100 g czerwonej cebuli – 4 łyżki oliwy z oliwek – 3 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli1 ząbek czosnku, drobno posiekany – 1 łyżeczka świeżego tymianku, posiekanego

Cukinię i bakłażana pokrój na półplasterki. Cebulę rozdziel na warstwy. Wymieszaj warzywa z oliwą, Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli, czosnkiem i tymiankiem. Grilluj na patelni grillowej przez 5 minut z każdej strony. Odstaw do ostygnięcia.

100 g sera camembert – 40 g orzechów włoskich

Camemberta pokrój w trójkąty. Orzechy włoskie upraż i grubo posiekaj.

4 garście rukoli

Włóż rukolę do pudełek na lunch. Nałóż grillowane warzywa wraz z marynatą oraz kawałki camemberta. Posyp orzechami włoskimi.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Inspirujące przepisy

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.