

Sałatka z grillowanymi warzywami i camembertem
Sałatka z grillowaną cukinią i bakłażanem, kremowym camembertem i prażonymi orzechami włoskimi, a wszystko w pikantnej marynacie na bazie Sosu sojowego Kikkoman.
Przygotowanie
Krok 1

300 g cukinii – 200 g bakłażana – 100 g czerwonej cebuli – 4 łyżki oliwy z oliwek – 3 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli – 1 ząbek czosnku, drobno posiekany – 1 łyżeczka świeżego tymianku, posiekanego
Cukinię i bakłażana pokrój na półplasterki. Cebulę rozdziel na warstwy. Wymieszaj warzywa z oliwą, Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli, czosnkiem i tymiankiem. Grilluj na patelni grillowej przez 5 minut z każdej strony. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 2

100 g sera camembert – 40 g orzechów włoskich
Camemberta pokrój w trójkąty. Orzechy włoskie upraż i grubo posiekaj.
Krok 3

4 garście rukoli
Włóż rukolę do pudełek na lunch. Nałóż grillowane warzywa wraz z marynatą oraz kawałki camemberta. Posyp orzechami włoskimi.
Wskazówka:
Warzywa możesz także przyrządzać na tradycyjnym grillu, grillu elektrycznym lub w piekarniku z funkcją grillowania.
ID przepisu: 1547
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej





























![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/2/8/csm_1564_Set4_recipe5_Soy-glazed_baked_chicken_with_vegetables_Desktop_Header_6f552cd773.webp)















































