Azjatycki omlet z warzywami stir-fry
Azjatycki omlet z warzywami stir-fry

Azjatycki omlet z warzywami stir-fry

Czas ogółem 20 min
10 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania

Wytrawny omlet wypełniony smażonymi warzywami i doprawiony Sosem sojowym Kikkoman i kolendrą - kolorowy, sycący i gotowy w kilka minut. To świetny sposób na wykorzystanie resztki warzyw.

Warto wiedzieć: to danie jest częścią zestawu przepisów do gotowania na zapas. Pozostałe przepisy z zestawu znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
1 
cebula
1 
marchewka
1 
czerwona papryka
 ½ 
główki brokuła
1 łyżka
oleju roślinnego
4 
jajka
1 łyżka
posiekanej kolendry
1 łyżka
masła
Wartości odżywcze (na porcję)1.926 kJ / 460 kcal
30 gTłuszcz
24 gBiałko
22 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

1  cebula – 1  marchewka – 1  czerwona papryka –  ½  główki brokuła – 1 łyżka oleju roślinnego –  ½ łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman

Cebulę drobno posiekaj. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokrój w kostkę. Brokuła podziel na różyczki. Smaż warzywa na oleju na dużym ogniu przez 1 minutę. Dodaj Sos sojowy Kikkoman i smaż przez kolejne 2 minuty. Odstaw do lekkiego ostygnięcia.

Krok 2

4  jajka – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżka posiekanej kolendry – 1 łyżka masła

Wbij po 2 jajka do każdej z dwóch misek. Do każdej miski dodaj ½ łyżki Sosu sojowego Kikkoman i ½ łyżki posiekanej kolendry, a następnie roztrzep widelcem. Rozpuść masło na patelni i usmaż omlety. Przełóż omlety na talerze, nałóż mieszankę warzywną i zwiń jak tortillę. Podawaj.

Wskazówka:

Aby omlet był bardziej puszysty i sycący, dodaj do jajek odrobinę mleka i mąki przed smażeniem.

ID przepisu: 1563

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

1 cebula – 1 marchewka – 1 czerwona papryka – ½ główki brokuła – 1 łyżka oleju roślinnego – ½ łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman

Cebulę drobno posiekaj. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokrój w kostkę. Brokuła podziel na różyczki. Smaż warzywa na oleju na dużym ogniu przez 1 minutę. Dodaj Sos sojowy Kikkoman i smaż przez kolejne 2 minuty. Odstaw do lekkiego ostygnięcia.

4 jajka – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżka posiekanej kolendry – 1 łyżka masła

Wbij po 2 jajka do każdej z dwóch misek. Do każdej miski dodaj ½ łyżki Sosu sojowego Kikkoman i ½ łyżki posiekanej kolendry, a następnie roztrzep widelcem. Rozpuść masło na patelni i usmaż omlety. Przełóż omlety na talerze, nałóż mieszankę warzywną i zwiń jak tortillę. Podawaj.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Inspirujące przepisy

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.