

Azjatycki omlet z warzywami stir-fry
Wytrawny omlet wypełniony smażonymi warzywami i doprawiony Sosem sojowym Kikkoman i kolendrą - kolorowy, sycący i gotowy w kilka minut. To świetny sposób na wykorzystanie resztki warzyw.
Przygotowanie
Krok 1

1 cebula – 1 marchewka – 1 czerwona papryka – ½ główki brokuła – 1 łyżka oleju roślinnego – ½ łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman
Cebulę drobno posiekaj. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokrój w kostkę. Brokuła podziel na różyczki. Smaż warzywa na oleju na dużym ogniu przez 1 minutę. Dodaj Sos sojowy Kikkoman i smaż przez kolejne 2 minuty. Odstaw do lekkiego ostygnięcia.
Krok 2

4 jajka – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 łyżka posiekanej kolendry – 1 łyżka masła
Wbij po 2 jajka do każdej z dwóch misek. Do każdej miski dodaj ½ łyżki Sosu sojowego Kikkoman i ½ łyżki posiekanej kolendry, a następnie roztrzep widelcem. Rozpuść masło na patelni i usmaż omlety. Przełóż omlety na talerze, nałóż mieszankę warzywną i zwiń jak tortillę. Podawaj.
Wskazówka:
Aby omlet był bardziej puszysty i sycący, dodaj do jajek odrobinę mleka i mąki przed smażeniem.
ID przepisu: 1563
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej





























![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/2/8/csm_1564_Set4_recipe5_Soy-glazed_baked_chicken_with_vegetables_Desktop_Header_6f552cd773.webp)















































