

Tartaletki z camembertem i cukinią
Te mini-tartaletki z camembertem, cukinią i czerwoną cebulą nabierają głębi smaku dzięki odrobinie Sosu sojowego Kikkoman. Łatwo je spakować do pudełek na lunch, a do tego smakują tak samo dobrze na ciepło i na zimno.
Przygotowanie
Krok 1

100 g sera camembert – 180 g cukinii – 50 g czerwonej cebuli
Camemberta pokrój w paski, cukinię w półksiężyce, a cebulę w cienkie piórka.
Krok 2

3 jajka – 2 łyżki jogurtu greckiego – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli – 2 łyżeczki srirachy – 1 łyżeczka świeżego tymianku, posiekanego
Ubij jajka z jogurtem greckim, Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli, srirachą i tymiankiem.
Krok 3

150 g ciasta francuskiego
Wyłóż ciastem cztery foremki do tartaletek o średnicy 10 cm i nakłuj dno. Nałóż warzywa, wlej mieszankę jajeczną i ułóż camemberta na wierzchu. Piecz przez 22 minuty w temperaturze 210°C (góra i dół). Ostudź na kratce, wyjmij z foremek i przełóż do pudełek na lunch.
Wskazówka:
Tartaletki możesz także upiec w air-fryerze.
ID przepisu: 1546
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej





























![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/2/8/csm_1564_Set4_recipe5_Soy-glazed_baked_chicken_with_vegetables_Desktop_Header_6f552cd773.webp)















































