Tartaletki z camembertem i cukinią
Tartaletki z camembertem i cukinią

Tartaletki z camembertem i cukinią

5 8 Oceny
Czas ogółem 32 min
10 min Czas przygotowania
22 min Czas gotowania

Te mini-tartaletki z camembertem, cukinią i czerwoną cebulą nabierają głębi smaku dzięki odrobinie Sosu sojowego Kikkoman. Łatwo je spakować do pudełek na lunch, a do tego smakują tak samo dobrze na ciepło i na zimno.

Warto wiedzieć: to danie jest częścią zestawu przepisów do gotowania na zapas. Pozostałe przepisy z zestawu znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
100 g
sera camembert
180 g
cukinii
50 g
czerwonej cebuli
3 
jajka
2 łyżki
jogurtu greckiego
2 łyżeczki
srirachy
1 łyżeczka
świeżego tymianku, posiekanego
150 g
ciasta francuskiego
Wartości odżywcze (na porcję)3.021 kJ / 722 kcal
49 gTłuszcz
28 gBiałko
42 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

100 g sera camembert – 180 g cukinii – 50 g czerwonej cebuli

Camemberta pokrój w paski, cukinię w półksiężyce, a cebulę w cienkie piórka.

Krok 2

3  jajka – 2 łyżki jogurtu greckiego – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli2 łyżeczki srirachy – 1 łyżeczka świeżego tymianku, posiekanego

Ubij jajka z jogurtem greckim, Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli, srirachą i tymiankiem.

Krok 3

150 g ciasta francuskiego

Wyłóż ciastem cztery foremki do tartaletek o średnicy 10 cm i nakłuj dno. Nałóż warzywa, wlej mieszankę jajeczną i ułóż camemberta na wierzchu. Piecz przez 22 minuty w temperaturze 210°C (góra i dół). Ostudź na kratce, wyjmij z foremek i przełóż do pudełek na lunch.

Wskazówka:

Tartaletki możesz także upiec w air-fryerze.

ID przepisu: 1546

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

100 g sera camembert – 180 g cukinii – 50 g czerwonej cebuli

Camemberta pokrój w paski, cukinię w półksiężyce, a cebulę w cienkie piórka.

3 jajka – 2 łyżki jogurtu greckiego – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli2 łyżeczki srirachy – 1 łyżeczka świeżego tymianku, posiekanego

Ubij jajka z jogurtem greckim, Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli, srirachą i tymiankiem.

150 g ciasta francuskiego

Wyłóż ciastem cztery foremki do tartaletek o średnicy 10 cm i nakłuj dno. Nałóż warzywa, wlej mieszankę jajeczną i ułóż camemberta na wierzchu. Piecz przez 22 minuty w temperaturze 210°C (góra i dół). Ostudź na kratce, wyjmij z foremek i przełóż do pudełek na lunch.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Inspirujące przepisy

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.