Wrapy z sałaty z indykiem i dressingiem
Wrapy z sałaty z indykiem i dressingiem

Wrapy z sałaty z indykiem i dressingiem

Czas ogółem 5 min
5 min Czas przygotowania

Te lekkie wrapy z sałaty z farszem z indyka to zdrowy posiłek, który świetnie komponuje się z prostym dressingiem z Sosu sojowego Kikkoman i jogurtu, który dodaje głębi smaku i sprawia, że nie musisz używać soli.

Warto wiedzieć: to danie jest częścią zestawu przepisów do gotowania na zapas. Pozostałe przepisy z zestawu znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
6 
dużych liści sałaty
1 łyżka
oleju roślinnego
1 
czerwona cebula, posiekana
150 g
mielonego mięsa z indyka
 ¼ 
cukinii, pokrojonej w cienkie plasterki
50 g
pomidorków koktajlowych

Dressing sojowo-jogurtowy:

2 łyżki
jogurtu
Wartości odżywcze (na porcję)1.759 kJ / 420 kcal
20 gTłuszcz
27 gBiałko
24 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

1 łyżka oleju roślinnego – 1  czerwonej cebuli, posiekana – 150 g mielonego mięsa z indyka – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman ¼  cukinii, pokrojonej w cienkie plasterki – 6  dużych liści sałaty – 50 g pomidorków koktajlowych

Rozgrzej olej na patelni i podsmażaj połowę posiekanej cebuli, mięso, Sos sojowy Kikkoman i cukinię przez około 5 minut, aż płyn odparuje. Nałóż farsz na liście sałaty. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Ułóż pomidorki razem z resztą cebuli na farszu.

Krok 2

2 łyżki jogurtu –  ½ łyżeczki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman

Wymieszaj jogurt z Sosem sojowym Kikkoman na prosty dressing. Skrop wrapy dressingiem sojowo-jogurtowym i zapakuj do pojemnika.

Wskazówka:

Jeśli wolisz, możesz zamienić sałatę na tortillę. Dressing sprawdzi się również w duecie z grillowanymi warzywami lub jako szybki sos do sałatki.

ID przepisu: 1573

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

1 łyżka oleju roślinnego – 1 czerwonej cebuli, posiekana – 150 g mielonego mięsa z indyka – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman ¼ cukinii, pokrojonej w cienkie plasterki – 6 dużych liści sałaty – 50 g pomidorków koktajlowych

Rozgrzej olej na patelni i podsmażaj połowę posiekanej cebuli, mięso, Sos sojowy Kikkoman i cukinię przez około 5 minut, aż płyn odparuje. Nałóż farsz na liście sałaty. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Ułóż pomidorki razem z resztą cebuli na farszu.

2 łyżki jogurtu – ½ łyżeczki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman

Wymieszaj jogurt z Sosem sojowym Kikkoman na prosty dressing. Skrop wrapy dressingiem sojowo-jogurtowym i zapakuj do pojemnika.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Inspirujące przepisy

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.