

Wrapy z sałaty z indykiem i dressingiem
Te lekkie wrapy z sałaty z farszem z indyka to zdrowy posiłek, który świetnie komponuje się z prostym dressingiem z Sosu sojowego Kikkoman i jogurtu, który dodaje głębi smaku i sprawia, że nie musisz używać soli.
Przygotowanie
Krok 1

1 łyżka oleju roślinnego – 1 czerwonej cebuli, posiekana – 150 g mielonego mięsa z indyka – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – ¼ cukinii, pokrojonej w cienkie plasterki – 6 dużych liści sałaty – 50 g pomidorków koktajlowych
Rozgrzej olej na patelni i podsmażaj połowę posiekanej cebuli, mięso, Sos sojowy Kikkoman i cukinię przez około 5 minut, aż płyn odparuje. Nałóż farsz na liście sałaty. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Ułóż pomidorki razem z resztą cebuli na farszu.
Krok 2

2 łyżki jogurtu – ½ łyżeczki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman
Wymieszaj jogurt z Sosem sojowym Kikkoman na prosty dressing. Skrop wrapy dressingiem sojowo-jogurtowym i zapakuj do pojemnika.
Wskazówka:
Jeśli wolisz, możesz zamienić sałatę na tortillę. Dressing sprawdzi się również w duecie z grillowanymi warzywami lub jako szybki sos do sałatki.
ID przepisu: 1573
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej






























![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/2/8/csm_1564_Set4_recipe5_Soy-glazed_baked_chicken_with_vegetables_Desktop_Header_6f552cd773.webp)














































