![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/a/9/csm_1564_Set4_recipe5_Soy-glazed_baked_chicken_with_vegetables_Mobile_Header_7daa4a0a7d.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/2/8/csm_1564_Set4_recipe5_Soy-glazed_baked_chicken_with_vegetables_Desktop_Header_d6a30d3888.webp)
Zapiekanka z kurczakiem w glazurze sojowej i warzywami
Soczysty pieczony kurczak glazurowany w Sosie sojowym Kikkoman, miodzie, imbirze i soku z cytryny, podawany z pieczonymi warzywami. Pełne smaku danie, które pięknie prezentuje się na talerzu i doskonale nadaje się na szybki, ale nietuzinkowy domowy posiłek.
Przygotowanie
Krok 1

2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 łyżka miodu – 1 łyżka oleju roślinnego – 1 ½ łyżeczka startego imbiru – 1 łyżka soku z cytryny – 400 g filetu z piersi kurczaka
W małej misce wymieszaj Sos sojowy Kikkoman, miód, starty imbir, olej i sok z cytryny. Natrzyj kurczaka marynatą i umieść w naczyniu żaroodpornym.
Krok 2

1 marchewka – ½ główki brokuła – 1 czerwona papryka – 1 cebula – 1 łyżka oleju roślinnego
Marchewkę i cebulę pokrój na plasterki. Brokuła podziel na różyczki. Paprykę oczyść z pestek i pokrój na 8 kawałków. Wymieszaj warzywa z pozostałym olejem i piecz przez 20-30 minut w temperaturze 180°C.
Wskazówka:
Marynowany kurczak z tego przepisu smakuje równie dobrze na zimno. Idealnie nadaje się do tortilli lub sałatek.
ID przepisu: 1564
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej













































































