

Zupa z batatami i groszkiem
Rozgrzewająca zupa z batatami, brukselką i groszkiem - idealna na miły lunch w chłodny dzień. Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli nadaje jej bogaty, wytrawny smak.
Przygotowanie
Krok 1

300 g batatów – 300 g brukselki, blanszowanej – 50 g czerwonej cebuli – 2 łyżki oliwy z oliwek – 2 czosnku, drobno posiekane – 800 ml bulionu warzywnego – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli – 50 g mrożonego groszku
Bataty obierz i pokrój w kostkę. Brukselki przekrój na pół. Cebulę drobno posiekaj. Rozgrzej oliwę w rondlu i podsmaż warzywa. Dodaj czosnek, bulion warzywny i Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli. Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, a następnie dodaj groszek i gotuj przez kolejne 4 minuty.
Krok 2

100 g ugotowanej komosy ryżowej – ½ łyżki posiekanej pietruszki
Nałóż komosę ryżową do pudełek na lunch, zalej zupą i posyp posiekaną pietruszką.
ID przepisu: 1552
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej





























![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/2/8/csm_1564_Set4_recipe5_Soy-glazed_baked_chicken_with_vegetables_Desktop_Header_6f552cd773.webp)















































