

Smażona kasza z warzywami i jajkiem sadzonym
Kolorowe sycące danie z kaszą, warzywami i jajkiem to idealna propozycja na pyszny domowy obiad.
Przygotowanie
Krok 1
1 marchewka – 0,33 selera – 1 cebula – 1 ząbek czosnku – 1 łyżka oleju
Warzywa pokrój w kostkę i podsmażaj na oleju, aż zmiękną.
Krok 2
100 g ugotowanej kaszy jęczmiennej – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 łyżka posiekanego koperku – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Dodaj ugotowaną kaszę, Sos sojowy Kikkoman oraz zioła. Krótko podsmaż.
Krok 3
2 jajka – ½ łyżki oliwy – ½ łyżeczki pieprzu – 50 g śmietany 18% – 20 g pestek dyni
Na osobnej patelni lekko natłuszczonej oliwą usmaż jajka sadzone. Dopraw je pieprzem i podawaj na wierzchu kaszy z warzywami. Całość udekoruj śmietaną i pestkami dyni.
ID przepisu: 1594
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej