Smażona kasza z warzywami i jajkiem sadzonym
Smażona kasza z warzywami i jajkiem sadzonym

Smażona kasza z warzywami i jajkiem sadzonym

Czas ogółem 20 min
10 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania

Kolorowe sycące danie z kaszą, warzywami i jajkiem to idealna propozycja na pyszny domowy obiad.

Warto wiedzieć: to danie jest częścią zestawu przepisów do gotowania na zapas. Pozostałe przepisy z zestawu znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
1 
marchewka
 ⅓ 
selera korzeniowego
1 
cebula
1 
ząbek czosnku
1 łyżka
oleju
100 g
ugotowanej kaszy jęczmiennej
1 łyżka
posiekanego koperku
1 łyżka
posiekanej natki pietruszki
2 
jajka
 ½ łyżki
oliwy
 ½ łyżeczki
pieprzu
50 g
śmietany 18%
20 g
pestek dyni
Wartości odżywcze (na porcję)1.456 kJ / 348 kcal
19,5 gTłuszcz
13,7 gBiałko
30,6 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

1  marchewka – 0,33  selera – 1  cebula – 1  ząbek czosnku – 1 łyżka oleju

Warzywa pokrój w kostkę i podsmażaj na oleju, aż zmiękną.

Krok 2

100 g ugotowanej kaszy jęczmiennej – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżka posiekanego koperku – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Dodaj ugotowaną kaszę, Sos sojowy Kikkoman oraz zioła. Krótko podsmaż.

Krok 3

2  jajka –  ½ łyżki oliwy –  ½ łyżeczki pieprzu – 50 g śmietany 18% – 20 g pestek dyni

Na osobnej patelni lekko natłuszczonej oliwą usmaż jajka sadzone. Dopraw je pieprzem i podawaj na wierzchu kaszy z warzywami. Całość udekoruj śmietaną i pestkami dyni.

ID przepisu: 1594

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

1 marchewka – 0,33 selera – 1 cebula – 1 ząbek czosnku – 1 łyżka oleju

Warzywa pokrój w kostkę i podsmażaj na oleju, aż zmiękną.

100 g ugotowanej kaszy jęczmiennej – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżka posiekanego koperku – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Dodaj ugotowaną kaszę, Sos sojowy Kikkoman oraz zioła. Krótko podsmaż.

2 jajka – ½ łyżki oliwy – ½ łyżeczki pieprzu – 50 g śmietany 18% – 20 g pestek dyni

Na osobnej patelni lekko natłuszczonej oliwą usmaż jajka sadzone. Dopraw je pieprzem i podawaj na wierzchu kaszy z warzywami. Całość udekoruj śmietaną i pestkami dyni.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Inspirujące przepisy

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.