

Frittata z łososiem
Nowa wersja tradycyjnej hiszpańskiej tortilli: z soczystym łososiem, złocistymi ziemniakami i świeżymi szparagami. Stworzona do wzięcia na wynos!
Przygotowanie
Krok 1

4 jajka – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli – 1 łyżeczka pieprzu – 60 g ugotowanych ziemniaków – ¼ pęczek zielonych szparagów – 150 g upieczonego łososia
Jajka roztrzep widelcem razem z Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli i pieprzem. Wymieszaj z ziemniakami pokrojonym w plastry, pokrojonymi szparagami i łososiem pokrojonym w kostkę.
Krok 2

1 łyżka oliwy – 1 łyżka natki pietruszki – 20 g rukoli
Na patelni rozgrzej oliwę. Wlej jajka z dodatkami i smaż pod przykryciem, aż jajka się zetną. Udekoruj natką pietruszki i podawaj na rukoli.
ID przepisu: 1317
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej