Frittata z łososiem
Frittata z łososiem

Frittata z łososiem

Czas ogółem20 min
10 minCzas przygotowania
10 minCzas gotowania

Nowa wersja tradycyjnej hiszpańskiej tortilli: z soczystym łososiem, złocistymi ziemniakami i świeżymi szparagami. Stworzona do wzięcia na wynos!

Przepis na to danie jest jednym z zestawu przepisów 3 w 1. Pozostałe dwa przepisy znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
4 
jajka
1 łyżeczka
pieprzu
60 g
ugotowanych ziemniaków
 ¼ pęczek
zielonych szparagów
150 g
upieczonego łososia
1 łyżka
oliwy
1 łyżka
natki pietruszki
20 g
rukoli
Wartości odżywcze (na porcję)1623 kJ / 378 kcal
25,3 gTłuszcz
31 gBiałko
7,1 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

4  jajka – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli1 łyżeczka pieprzu – 60 g ugotowanych ziemniaków –  ¼ pęczek zielonych szparagów – 150 g upieczonego łososia

Jajka roztrzep widelcem razem z Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli i pieprzem. Wymieszaj z ziemniakami pokrojonym w plastry, pokrojonymi szparagami i łososiem pokrojonym w kostkę.

Krok 2

1 łyżka oliwy – 1 łyżka natki pietruszki – 20 g rukoli

Na patelni rozgrzej oliwę. Wlej jajka z dodatkami i smaż pod przykryciem, aż jajka się zetną. Udekoruj natką pietruszki i podawaj na rukoli.

ID przepisu: 1317

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

4 jajka – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli1 łyżeczka pieprzu – 60 g ugotowanych ziemniaków – ¼ pęczek zielonych szparagów – 150 g upieczonego łososia

Jajka roztrzep widelcem razem z Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli i pieprzem. Wymieszaj z ziemniakami pokrojonym w plastry, pokrojonymi szparagami i łososiem pokrojonym w kostkę.

1 łyżka oliwy – 1 łyżka natki pietruszki – 20 g rukoli

Na patelni rozgrzej oliwę. Wlej jajka z dodatkami i smaż pod przykryciem, aż jajka się zetną. Udekoruj natką pietruszki i podawaj na rukoli.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.