

Mini-kotleciki z dipem jogurtowym
Chrupiące mini-kotleciki z lekkim Sosem sojowym Kikkoman i jogurtowym dipem są szybkie w przygotowaniu i smakują tak samo dobrze na ciepło i na zimno. Sos sojowy dodaje im wytrawnej głębi i sprawia, że mięso pozostaje soczyste i delikatne - nie trzeba go dodatkowo solić!
Przygotowanie
Krok 1

200 g mielonego mięsa z indyka – 1 jajko (surowe) – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – ½ łyżeczki pieprzu – 3 łyżki Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu – 1 ½ łyżka oleju roślinnego
Wymieszaj mięso, jajko, Sos sojowy Kikkoman, pieprz i 1 łyżkę Kikkoman Panko. Uformuj kotleciki. Obtocz je w reszcie Kikkoman Panko i smaż z każdej strony na oleju roślinnym, aż staną się złote i dobrze wysmażone.
Krok 2

kilka liści sałaty – ½ czerwonej cebuli – 50 g kukurydzy z puszki – 1 łyżka jogurtu – ¼ łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 2 jajka na twardo
Cebulę cienko pokrój i wymieszaj w misce z sałatą i kukurydzą. Wymieszaj jogurt z Sosem sojowym Kikkoman na prosty dressing. Dodaj dressing do sałatki i dobrze wymieszaj. Pokrój jajka na ćwiartki i ułóż na wierzchu. Podawaj kotleciki z sałatką.
Wskazówka:
Zamiast smażyć kotleciki, możesz je upiec - danie będzie wtedy lżejsze. Dip będzie smakować jeszcze lepiej, kiedy przygotujesz go dzień wcześniej.
ID przepisu: 1571
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej































![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/2/8/csm_1564_Set4_recipe5_Soy-glazed_baked_chicken_with_vegetables_Desktop_Header_6f552cd773.webp)














































