Mini-kotleciki z dipem jogurtowym
Mini-kotleciki z dipem jogurtowym

Mini-kotleciki z dipem jogurtowym

4 1 Oceny
Czas ogółem 15 min
10 min Czas przygotowania
5 min Czas gotowania

Chrupiące mini-kotleciki z lekkim Sosem sojowym Kikkoman i jogurtowym dipem są szybkie w przygotowaniu i smakują tak samo dobrze na ciepło i na zimno. Sos sojowy dodaje im wytrawnej głębi i sprawia, że ​​mięso pozostaje soczyste i delikatne - nie trzeba go dodatkowo solić!

Warto wiedzieć: to danie jest częścią zestawu przepisów do gotowania na zapas. Pozostałe przepisy z zestawu znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
200 g
mielonego mięsa z indyka
3 
jajka (1 surowe i 2 ugotowane na twardo)
 ½ łyżeczki
pieprzu
1 ½ łyżka
oleju roślinnego
kilka liści sałaty
 ½ 
czerwonej cebuli
50 g
kukurydzy z puszki
1 łyżka
jogurtu
Wartości odżywcze (na porcję)2.135 kJ / 510 kcal
24 gTłuszcz
34 gBiałko
36 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

200 g mielonego mięsa z indyka – 1  jajko (surowe) – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman ½ łyżeczki pieprzu – 3 łyżki Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu1 ½ łyżka oleju roślinnego

Wymieszaj mięso, jajko, Sos sojowy Kikkoman, pieprz i 1 łyżkę Kikkoman Panko. Uformuj kotleciki. Obtocz je w reszcie Kikkoman Panko i smaż z każdej strony na oleju roślinnym, aż staną się złote i dobrze wysmażone.

Krok 2

kilka liści sałaty –  ½  czerwonej cebuli – 50 g kukurydzy z puszki – 1 łyżka jogurtu –  ¼ łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman2  jajka na twardo

Cebulę cienko pokrój i wymieszaj w misce z sałatą i kukurydzą. Wymieszaj jogurt z Sosem sojowym Kikkoman na prosty dressing. Dodaj dressing do sałatki i dobrze wymieszaj. Pokrój jajka na ćwiartki i ułóż na wierzchu. Podawaj kotleciki z sałatką.

Wskazówka:

Zamiast smażyć kotleciki, możesz je upiec - danie będzie wtedy lżejsze. Dip będzie smakować jeszcze lepiej, kiedy przygotujesz go dzień wcześniej.

ID przepisu: 1571

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

200 g mielonego mięsa z indyka – 1 jajko (surowe) – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman ½ łyżeczki pieprzu – 3 łyżki Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu1 ½ łyżka oleju roślinnego

Wymieszaj mięso, jajko, Sos sojowy Kikkoman, pieprz i 1 łyżkę Kikkoman Panko. Uformuj kotleciki. Obtocz je w reszcie Kikkoman Panko i smaż z każdej strony na oleju roślinnym, aż staną się złote i dobrze wysmażone.

kilka liści sałaty – ½ czerwonej cebuli – 50 g kukurydzy z puszki – 1 łyżka jogurtu – ¼ łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman2 jajka na twardo

Cebulę cienko pokrój i wymieszaj w misce z sałatą i kukurydzą. Wymieszaj jogurt z Sosem sojowym Kikkoman na prosty dressing. Dodaj dressing do sałatki i dobrze wymieszaj. Pokrój jajka na ćwiartki i ułóż na wierzchu. Podawaj kotleciki z sałatką.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Inspirujące przepisy

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.