Zupa warzywna z tofu
Zupa warzywna z tofu

Zupa warzywna z tofu

5 1 Oceny
Czas ogółem35 min
10 minCzas przygotowania
25 minCzas gotowania

Poczuj ciepło na sercu dzięki tej pełnej smaku i kolorów pysznej zupie. Zdrowe warzywa, bogate w białko tofu oraz makaron składają się na doskonale zbilansowany, lekki i pożywny posiłek.

Przepis na to danie jest jednym z zestawu przepisów 3 w 1. Pozostałe dwa przepisy znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
180 g
tofu
1 
czerwona papryka
1 
cukinia
20 g
czerwonej kapusty
40 g
groszku
2 łyżki
oliwy
500 g
przecieru pomidorowego
500 ml
bulionu warzywnego
80 g
ugotowanego makaronu ryżowego
2 łyżki
posiekanych orzeszków ziemnych
2 łyżki
świeżej kolendry
Wartości odżywcze (na porcję)2142 kJ / 512 kcal
25,6 gTłuszcz
26,4 gBiałko
43,4 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

180 g tofu – 1  czerwona papryka – 1  cukinia – 20 g czerwonej kapusty – 40 g groszku – 2 łyżki oliwy – 500 g przecieru pomidorowego – 500 ml bulionu warzywnego

Tofu oraz warzywa pokrój w kostkę. Podsmaż na oliwie razem z groszkiem. Dodaj przecier i bulion. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 2

2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman80 g ugotowanego makaronu ryżowego – 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych – 2 łyżki świeżej kolendry

Dopraw Sosem sojowym Kikkoman. Podawaj z makaronem, orzeszkami i kolendrą.

ID przepisu: 1320

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

180 g tofu – 1 czerwona papryka – 1 cukinia – 20 g czerwonej kapusty – 40 g groszku – 2 łyżki oliwy – 500 g przecieru pomidorowego – 500 ml bulionu warzywnego

Tofu oraz warzywa pokrój w kostkę. Podsmaż na oliwie razem z groszkiem. Dodaj przecier i bulion. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.

2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman80 g ugotowanego makaronu ryżowego – 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych – 2 łyżki świeżej kolendry

Dopraw Sosem sojowym Kikkoman. Podawaj z makaronem, orzeszkami i kolendrą.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.