

Zupa warzywna z tofu
Poczuj ciepło na sercu dzięki tej pełnej smaku i kolorów pysznej zupie. Zdrowe warzywa, bogate w białko tofu oraz makaron składają się na doskonale zbilansowany, lekki i pożywny posiłek.
Przygotowanie
Krok 1

180 g tofu – 1 czerwona papryka – 1 cukinia – 20 g czerwonej kapusty – 40 g groszku – 2 łyżki oliwy – 500 g przecieru pomidorowego – 500 ml bulionu warzywnego
Tofu oraz warzywa pokrój w kostkę. Podsmaż na oliwie razem z groszkiem. Dodaj przecier i bulion. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
Krok 2

2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 80 g ugotowanego makaronu ryżowego – 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych – 2 łyżki świeżej kolendry
Dopraw Sosem sojowym Kikkoman. Podawaj z makaronem, orzeszkami i kolendrą.
ID przepisu: 1320
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej