Pita nadziewana grillowanym halloumi
Świeże spojrzenie na klasyczną pitę – grillowane pity wypełnione soczystym halloumi, chrupiącymi warzywami i orzeźwiającym sosem to idealna przekąska na wynos!
Przygotowanie
Krok 1
2 łyżki jogurtu greckiego – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli – 2 łyżki soku z cytryny – 1 łyżka oliwy – 2 pity
Wymieszaj składniki na sos i posmaruj nim pity w środku.
Krok 2
200 g halloumi – ½ łyżka posiekanego tymianku – ½ łyżka posiekanego oregano – 1 łyżka oliwy
Halloumi przekrój na 2 części. Natrzyj oliwą i ziołami. Podsmaż z obu stron na patelni grillowej.
Krok 3
1 awokado – ½ zielonej papryki – ½ długiego ogórka – 20 g szpinaku
Pity wypełnij szpinakiem, plastrami warzyw i grillowanym halloumi.
ID przepisu: 1303
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej