Pita nadziewana grillowanym halloumi
Pita nadziewana grillowanym halloumi

Pita nadziewana grillowanym halloumi

Czas ogółem20 min
10 minCzas przygotowania
10 minCzas gotowania

Świeże spojrzenie na klasyczną pitę – grillowane pity wypełnione soczystym halloumi, chrupiącymi warzywami i orzeźwiającym sosem to idealna przekąska na wynos!

Przepis na to danie jest jednym z zestawu przepisów 3 w 1. Pozostałe dwa przepisy znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
2 
pity
200 g
halloumi
 ½ łyżka
posiekanego tymianku
 ½ łyżka
posiekanego oregano
1 łyżka
oliwy
1 
awokado
 ½ 
zielonej papryki
 ½ 
długiego ogórka
20 g
szpinaku

Sos:

2 łyżki
jogurtu greckiego
2 łyżki
soku z cytryny
1 łyżka
oliwy
Wartości odżywcze (na porcję)3263 kJ / 780 kcal
49 gTłuszcz
34 gBiałko
55 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

2 łyżki jogurtu greckiego – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli2 łyżki soku z cytryny – 1 łyżka oliwy – 2  pity

Wymieszaj składniki na sos i posmaruj nim pity w środku.

Krok 2

200 g halloumi –  ½ łyżka posiekanego tymianku –  ½ łyżka posiekanego oregano – 1 łyżka oliwy

Halloumi przekrój na 2 części. Natrzyj oliwą i ziołami. Podsmaż z obu stron na patelni grillowej. 

Krok 3

1  awokado –  ½  zielonej papryki –  ½  długiego ogórka – 20 g szpinaku

Pity wypełnij szpinakiem, plastrami warzyw i grillowanym halloumi.

ID przepisu: 1303

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

2 łyżki jogurtu greckiego – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli2 łyżki soku z cytryny – 1 łyżka oliwy – 2 pity

Wymieszaj składniki na sos i posmaruj nim pity w środku.

200 g halloumi – ½ łyżka posiekanego tymianku – ½ łyżka posiekanego oregano – 1 łyżka oliwy

Halloumi przekrój na 2 części. Natrzyj oliwą i ziołami. Podsmaż z obu stron na patelni grillowej. 

1 awokado – ½ zielonej papryki – ½ długiego ogórka – 20 g szpinaku

Pity wypełnij szpinakiem, plastrami warzyw i grillowanym halloumi.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.