Omlet z warzywami
Omlet z warzywami

Omlet z warzywami

Czas ogółem12 min
5 minCzas przygotowania
7 minCzas gotowania

Pora na lunch? Pora na eksplozję smaku! A to wszystko dzięki temu lekkiemu i puszystemu omletowi warzywnemu o bogatym sojowym aromacie.

Przepis na to danie jest jednym z zestawu przepisów 3 w 1. Pozostałe dwa przepisy znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
2 łyżki
oleju do smażenia
1 
cebula
 ½ 
marchewki
 ½ 
czerwonej papryki
 ½ łyżeczka
pieprzu
1 łyżka
posiekanej dymki
4 
jajka
1 łyżka
mąki pszennej
sos mayo-sriracha z przepisu na bowl z wołowiną i warzywami
Wartości odżywcze (na porcję)1754 kJ / 419 kcal
31,1 gTłuszcz
16,3 gBiałko
17,4 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

1 łyżka oleju do smażenia – 1  cebula –  ½  marchewki –  ½  czerwonej papryki –  ¼ łyżeczka pieprzu – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman ½ łyżka posiekanej dymki

Marchewkę i paprykę pokrój w słupki. Cebulę i dymkę posiekaj. Cebulę podsmaż na złoto na oleju. Dodaj marchewkę i paprykę. Dodaj pieprz i Sos sojowy Kikkoman. Na koniec posyp dymką i odstaw. 

Krok 2

4  jajka – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman ¼ łyżeczka pieprzu – 1 łyżka mąki pszennej

Oddziel białka od żółtek. Białka przelej do dużej miski. Ubij na sztywną pianę. Następnie dodaj żółtka wymieszane z Sosem sojowym Kikkoman i pieprzem. Miksuj na niskich obrotach. Dodaj przesianą przez sito mąkę. Delikatnie wymieszaj.

Krok 3

1 łyżka oleju do smażenia

Na patelni rozgrzej olej i dokładnie go rozprowadź. Wylej połowę masy na omlet. Smaż na wolnym ogniu przez 1-2 minuty, po czym nałóż na wierzch połowę przygotowanych wcześniej warzyw. Przykryj i smaż około 4 minuty na minimalnym ogniu. Zdejmij omlet z patelni. Postępuj tak samo, przygotowując drugi omlet.

Krok 4

sos mayo-sriracha z przepisu na bowl z wołowiną i warzywami –  ½ łyżka posiekanej dymki

Omlety złóż na pół i przełóż do pudełek na lunch. Podawaj z sosem mayo-sriracha i dymką.

ID przepisu: 1329

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

1 łyżka oleju do smażenia – 1 cebula – ½ marchewki – ½ czerwonej papryki – ¼ łyżeczka pieprzu – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman ½ łyżka posiekanej dymki

Marchewkę i paprykę pokrój w słupki. Cebulę i dymkę posiekaj. Cebulę podsmaż na złoto na oleju. Dodaj marchewkę i paprykę. Dodaj pieprz i Sos sojowy Kikkoman. Na koniec posyp dymką i odstaw. 

4 jajka – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman ¼ łyżeczka pieprzu – 1 łyżka mąki pszennej

Oddziel białka od żółtek. Białka przelej do dużej miski. Ubij na sztywną pianę. Następnie dodaj żółtka wymieszane z Sosem sojowym Kikkoman i pieprzem. Miksuj na niskich obrotach. Dodaj przesianą przez sito mąkę. Delikatnie wymieszaj.

1 łyżka oleju do smażenia

Na patelni rozgrzej olej i dokładnie go rozprowadź. Wylej połowę masy na omlet. Smaż na wolnym ogniu przez 1-2 minuty, po czym nałóż na wierzch połowę przygotowanych wcześniej warzyw. Przykryj i smaż około 4 minuty na minimalnym ogniu. Zdejmij omlet z patelni. Postępuj tak samo, przygotowując drugi omlet.

sos mayo-sriracha z przepisu na bowl z wołowiną i warzywami – ½ łyżka posiekanej dymki

Omlety złóż na pół i przełóż do pudełek na lunch. Podawaj z sosem mayo-sriracha i dymką.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.