Omlet z warzywami
Pora na lunch? Pora na eksplozję smaku! A to wszystko dzięki temu lekkiemu i puszystemu omletowi warzywnemu o bogatym sojowym aromacie.
Przygotowanie
Krok 1
1 łyżka oleju do smażenia – 1 cebula – ½ marchewki – ½ czerwonej papryki – ¼ łyżeczka pieprzu – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – ½ łyżka posiekanej dymki
Marchewkę i paprykę pokrój w słupki. Cebulę i dymkę posiekaj. Cebulę podsmaż na złoto na oleju. Dodaj marchewkę i paprykę. Dodaj pieprz i Sos sojowy Kikkoman. Na koniec posyp dymką i odstaw.
Krok 2
4 jajka – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – ¼ łyżeczka pieprzu – 1 łyżka mąki pszennej
Oddziel białka od żółtek. Białka przelej do dużej miski. Ubij na sztywną pianę. Następnie dodaj żółtka wymieszane z Sosem sojowym Kikkoman i pieprzem. Miksuj na niskich obrotach. Dodaj przesianą przez sito mąkę. Delikatnie wymieszaj.
Krok 3
1 łyżka oleju do smażenia
Na patelni rozgrzej olej i dokładnie go rozprowadź. Wylej połowę masy na omlet. Smaż na wolnym ogniu przez 1-2 minuty, po czym nałóż na wierzch połowę przygotowanych wcześniej warzyw. Przykryj i smaż około 4 minuty na minimalnym ogniu. Zdejmij omlet z patelni. Postępuj tak samo, przygotowując drugi omlet.
Krok 4
sos mayo-sriracha z przepisu na bowl z wołowiną i warzywami – ½ łyżka posiekanej dymki
Omlety złóż na pół i przełóż do pudełek na lunch. Podawaj z sosem mayo-sriracha i dymką.
ID przepisu: 1329
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej