

Łosoś pieczony w cytrusach
Sensacja smaku! Delikatny łosoś pieczony w cytrusach świetnie komponuje się z pieczonymi szparagami, chrupiącymi, smażonymi ziemniakami i lekką sałatką warzywną.
Przygotowanie
Krok 1

250 g filetu z łososia – 2 łyżki oliwy – 1 łyżeczka pieprzu – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki – ½ cytryny – ½ limonki – ½ pęczek zielonych szparagów – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli
Filet z łososia natrzyj 1 łyżką oliwy, pieprzem i natką pietruszki. Limonkę i cytrynę pokrój w plasterki i ułóż na rybie. Szparagi natrzyj 1 łyżką oliwy i Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli. Piecz razem z rybą przez 20 minut w 180 stopniach.
Krok 2

300 g ugotowanych ziemniaków – 1 łyżka oliwy – 1 łyżka sezamu
Ziemniaki pokrój na ćwiartki. Podsmaż na oliwie i posyp sezamem.
Krok 3

40 g rukoli – 1 łyżka oliwy – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli – 1 łyżeczka octu jabłkowego – 1 łyżeczka miodu
Składniki na dressing dokładnie wymieszaj. Polej rukolę. Podawaj z upieczonym łososiem i ziemniakami.
ID przepisu: 1315
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej