

Dal z soczewicy
Oto prawdziwy dal-ikates: dal z czerwonej soczewicy z aromatycznymi przyprawami i warzywami. Wyjątkowe danie, które zaspokoi apetyt na niecodzienne smaki i dostarczy mnóstwa składników odżywczych.
Przygotowanie
Krok 1

½ dyni hokkaido – ½ żółtej papryki – 2 pomidory – 2 łyżki oliwy – 50 g czerwonej soczewicy – 200 ml mleczka kokosowego – ½ łyżeczka pieprzu – ½ łyżeczka mielonego imbiru – ½ łyżeczka mielonego kuminu
Warzywa pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Dodaj mleczko kokosowe, soczewicę oraz przyprawy. Duś przez 20 minut na małym ogniu.
Krok 2

2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – ½ pęczek świeżej kolendry
Dopraw Sosem sojowym Kikkoman. Podawaj ze świeżą kolendrą.
ID przepisu: 1312
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej