

Omlet z bakłażanem, cukinią i camembertem
Puszysty omlet ze smażonym bakłażanem, cukinią i roztopionym camembertem w środku, i z odrobiną Sosu sojowego Kikkoman dla ekstra głębi smaku. Łatwy do przygotowania lunch lub lekka kolacja.
Przygotowanie
Krok 1

100 g sera camembert – 100 g bakłażana – 100 g cukinii – 50 g czerwonej cebuli – 1 łyżka oliwy z oliwek – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli – 1 łyżeczka świeżego tymianku, posiekanego – ¼ łyżeczki różowego pieprzu
Camemberta pokrój i odstaw. Bakłażana i cukinię pokrój w kostkę, a cebulę w plasterki. Podsmaż warzywa na 1 łyżce rozgrzanej oliwy, a następnie dodaj Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli, tymianek i pieprz.
Krok 2

4 jajka – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli – 2 łyżeczki srirachy – 1 ząbek czosnku, drobno posiekany – 1 łyżka oliwy z oliwek
Oddziel białka od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę. Wymieszaj żółtka z Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli, srirachą i czosnkiem, a następnie delikatnie wmieszaj białka. Rozgrzej ½ łyżki oliwy na patelni. Wlej połowę mieszanki i smaż omleta na małym ogniu, pod przykryciem, przez 2 minuty z każdej strony. Zrób to samo z drugim omletem.
Krok 3

300 g orzechów włoskich – 1 garść rukoli
Upraż orzechy na suchej gorącej patelni, aż zbrązowieją. Na wierzchu każdego omleta ułóż podsmażone warzywa i camemberta z kroku 1. Posyp uprażonymi orzechami włoskimi, dodaj rukolę i złóż na pół. Przełóż omlety do pudełek na lunch.
Wskazówka:
Do mieszanki na omleta możesz dodać 1 łyżkę przesianej mąki pszennej - omlet będzie wtedy bardziej sycący. Dla dodatkowego efektu możesz ułożyć omlety na kilku liściach sałaty.
ID przepisu: 1545
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej





























![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/2/8/csm_1564_Set4_recipe5_Soy-glazed_baked_chicken_with_vegetables_Desktop_Header_6f552cd773.webp)















































