

Kurczak w sosie miodowo-sojowym z warzywami stir-fry i ryżem
Słodko-wytrawny kurczak marynowany w Sosie sojowym Kikkoman i miodzie, podawany z chrupiącymi warzywami i ryżem - gotowy w 30 minut. Sos sojowy dodaje głębi zarówno samemu mięsu, jak i całemu daniu.
Przygotowanie
Krok 1

2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – ½ łyżki miodu – ½ łyżeczki startego imbiru – ½ czosnku, drobno posiekany – 200 g filetu z piersi kurczaka
Wlej Sos sojowy Kikkoman do miski. Dodaj miód, posiekany czosnek i starty imbir. Dobrze wymieszaj. Kurczaka pokrój w kostkę i wrzuć do marynaty.
Krok 2

100 g ryżu – 1 łyżka oleju roślinnego – ½ marchewki – ½ główki brokuła – ½ czerwonej papryki
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pokrój marchewkę w drobne słupki, paprykę w paski, a brokuła podziel na różyczki. Warzywa podsmażaj na oleju przez 5 minut.
Krok 3

Dodaj zamarynowanego kurczaka do podsmażonych warzyw i smaż przez 3 minuty, aż kurczak będzie gotowy. Podawaj z ugotowanym ryżem.
Wskazówka:
Aby zaoszczędzić na czasie, zamarynuj kurczaka dzień wcześniej i przechowuj go w lodówce. Jeśli masz ochotę na ostrzejszą wersję tego dania, dodaj odrobinę chili lub pasty gochujang.
ID przepisu: 1560
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej





























![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/2/8/csm_1564_Set4_recipe5_Soy-glazed_baked_chicken_with_vegetables_Desktop_Header_6f552cd773.webp)















































