

Sałatka z komosy ryżowej z karmelizowaną brukselką
Zdrowa sałatka z komosy ryżowej z jajkiem na twardo, serem feta i słodko-pikantną karmelizowaną brukselką - łatwy w przygotowaniu, pożywny lunch na wynos. Wytrawnej harmonii doda mu Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli.
Przygotowanie
Krok 1

300 g brukselki, blanszowanej – 3 łyżki oliwy z oliwek – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli – 2 łyżeczki miodu – ½ łyżeczki płatków chili
Brukselki przekrój na pół. Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj brukselkę i smaż przez 3 minuty. Dodaj Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli, miód i chili. Smaż przez kolejne 3 minuty.
Krok 2

2 jajka – 60 g jarmużu – 180 g ugotowanej komosy ryżowej – 80 g fety
Jajka ugotuj na twardo (7 minut). Usuń twarde łodygi z jarmużu i pokrój go na mniejsze kawałki. Nałóż komosę ryżową do pudełek na lunch, a następnie dodaj brukselkę, jarmuż, przekrojone na pół jajka i fetę.
Krok 3

2 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli – 1 łyżeczka miodu – 1 ząbek czosnku, drobno posiekany – ½ łyżki białego sezamu – 20 orzechów włoskich
Wymieszaj oliwę, Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli, miód i czosnek. Skrop sałatkę dressingiem i posyp sezamem i orzechami.
ID przepisu: 1554
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej





























![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/2/8/csm_1564_Set4_recipe5_Soy-glazed_baked_chicken_with_vegetables_Desktop_Header_6f552cd773.webp)















































