Kanapki z pastą łososiową
Kanapki z pastą łososiową

Kanapki z pastą łososiową

Czas ogółem15 min
10 minCzas przygotowania
5 minCzas gotowania

Te wyśmienite kanapki z łososiem aż kipią od cytrusowych i sojowych aromatów. Kanapka jeszcze nigdy nie była tak orzeźwiająca! W połączeniu z pieprzną sałatką z rukoli i chrupiącymi szparagami idealnie nadaje się na prostą przekąskę w ciągu dnia.

Przepis na to danie jest jednym z zestawu przepisów 3 w 1. Pozostałe dwa przepisy znajdziesz tutaj.

Składniki

2 porcj(e/i)
150 g
upieczonego łososia
 ½ 
limonki
 ½ 
cytryny
1 łyżka
posiekanej natki pietruszki
4 plasterki
kromki chleba na zakwasie
20 g
rukoli
 ¼ pęczek
zielonych szparagów
1 łyżka
oliwy
1 łyżka
sezamu
Wartości odżywcze (na porcję)2096 kJ / 501 kcal
32,5 gTłuszcz
20,7 gBiałko
31 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

150 g upieczonego łososia –  ½  limonki –  ½  cytryny – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Upieczonego łososia bez skóry rozdrobnij widelcem. Wymieszaj z sokiem z cytryny i limonki, Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli i natką pietruszki.

Krok 2

4 plasterki kromki chleba na zakwasie – 20 g rukoli

Posmaruj pastą 2 kromki pieczywa. Na wierzchu ułóż rukolę. Przykryj pozostałymi kromkami.

Krok 3

 ¼ pęczek zielonych szparagów – 1 łyżka oliwy – 1 łyżka sezamu

Szparagi podsmaż na oliwie. Posyp sezamem i podawaj z kanapkami.

ID przepisu: 1316

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

150 g upieczonego łososia – ½ limonki – ½ cytryny – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Upieczonego łososia bez skóry rozdrobnij widelcem. Wymieszaj z sokiem z cytryny i limonki, Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli i natką pietruszki.

4 plasterki kromki chleba na zakwasie – 20 g rukoli

Posmaruj pastą 2 kromki pieczywa. Na wierzchu ułóż rukolę. Przykryj pozostałymi kromkami.

¼ pęczek zielonych szparagów – 1 łyżka oliwy – 1 łyżka sezamu

Szparagi podsmaż na oliwie. Posyp sezamem i podawaj z kanapkami.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.