Kanapki z pastą łososiową
Te wyśmienite kanapki z łososiem aż kipią od cytrusowych i sojowych aromatów. Kanapka jeszcze nigdy nie była tak orzeźwiająca! W połączeniu z pieprzną sałatką z rukoli i chrupiącymi szparagami idealnie nadaje się na prostą przekąskę w ciągu dnia.
Przygotowanie
Krok 1
150 g upieczonego łososia – ½ limonki – ½ cytryny – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Upieczonego łososia bez skóry rozdrobnij widelcem. Wymieszaj z sokiem z cytryny i limonki, Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli i natką pietruszki.
Krok 2
4 plasterki kromki chleba na zakwasie – 20 g rukoli
Posmaruj pastą 2 kromki pieczywa. Na wierzchu ułóż rukolę. Przykryj pozostałymi kromkami.
Krok 3
¼ pęczek zielonych szparagów – 1 łyżka oliwy – 1 łyżka sezamu
Szparagi podsmaż na oliwie. Posyp sezamem i podawaj z kanapkami.
ID przepisu: 1316
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej