

Kasza z grzybami i cebulką
Kasza jęczmienna podsmażona z grzybami, cebulką i Sosem sojowym Kikkoman to proste, ale jakże aromatyczne danie. Podaj je z domowymi buraczkami, a stanie się pełnowartościowym posiłkiem.
Przygotowanie
Krok 1
40 g suszonych grzybów – 200 ml wody – 1 cebula – 1 łyżka oleju
Grzyby zalej wodą i odstaw na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Odsączone grzyby posiekaj. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na złoto na łyżce oleju. Dodaj grzyby i smaż przez 2 minuty.
Krok 2
100 g kaszy jęczmiennej – 1 ¼ łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 ½ buraka – ½ łyżeczki octu – ½ łyżeczki tartego chrzanu
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do smażących się grzybów z cebulką z kroku 1 dodaj 1 łyżkę Sosu sojowego Kikkoman. Na patelnię wsyp kaszę jęczmienną. Wymieszaj i smaż razem, aż całość będzie ciepła. Buraki umyj i gotuj do miękkości. Odstaw do przestudzenia, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. Wymieszaj buraki z octem, chrzanem i pozostałym Sosem sojowym Kikkoman. W razie potrzeby dopraw większą ilością chrzanu lub sosu sojowego. Kaszę z grzybami podawaj z buraczkami.
ID przepisu: 1592
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej




























