Zupa z pieczonych warzyw
Rozgrzewająca zupa na bazie pieczonych warzyw z kaszą jaglaną – zdrowa opcja na szybki i pożywny posiłek w ciągu dnia.
Przygotowanie
Krok 1
2 marchewki – ½ cukinii – 3 pomidory – 1 czerwona papryka – ½ cebuli – 2 łyżki oliwy – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Natrzyj oliwą i posiekaną natką pietruszki. Wyłóż na blachę i piecz przez 20 minut w 200 stopniach.
Krok 2
1 l bulionu warzywnego – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – ½ łyżeczka pieprzu – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki – 100 g ugotowanej kaszy jaglanej
Upieczone warzywa przełóż do garnka. Zalej bulionem i gotuj przez 15 minut. Zmiksuj na gładki krem, dopraw Sosem sojowym Kikkoman, pieprzem i natką pietruszki. Podawaj z kaszą jaglaną.
ID przepisu: 1309
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej