

Placuszki cukiniowo-marchewkowe
Letnie placuszki z delikatną cukinią, słodką marchewką i kaszą jaglaną to sprawdzony przepis na lekką i zdrową przekąskę.
Przygotowanie
Krok 1

100 g ugotowanej kaszy jaglanej – ¼ cukinii – 1 marchewka – 1 jajko – ½ łyżeczka pieprzu – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki – 2 łyżki oliwy
Cukinię umyj. Marchewkę umyj i obierz. Zetrzyj warzywa na tarce. Ugotowaną kaszę jaglaną wymieszaj ze startymi warzywami i jajkiem. Dopraw pieprzem i natką pietruszki. Uformuj niewielkie placuszki. Usmaż na oliwie na rumiany kolor.
Krok 2

½ papryki – 1 pomidor – ¼ cebuli – 1 łyżka oliwy – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 łyżka soku z cytryny
Paprykę, pomidory i cebulę pokrój w plasterki i wymieszaj z Sosem sojowym Kikkoman, oliwą i sokiem z cytryny. Podawaj z placuszkami.
ID przepisu: 1310
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej