

Prosty bowl z komosą ryżową, krewetkami w panierce cytrusowej i ogórkami.
Czas ogółem
30 min
10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
Prosty, pyszny przepis na chrupiące cytrynowe krewetki na ziołowej komosie ryżowej z ogórkami chili i sezamem – kto nie chciałby tego na lunch?
Wartości odżywcze (na porcję)
3068 kJ
/
733 kcal
43,9 g
Tłuszcz
38 g
Białko
46,6 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Komosę ryżową gotujemy do miękkości.
Krok 2
W tym czasie jajko roztrzepujemy z sosem Ponzu, skórką z limonki i mąką. Mieszanką nacieramy oczyszczone krewetki i smażymy je na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Ogórki kroimy w grube plastry, mieszamy z posiekanym chili, szczypiorkiem, skórką z cytryny, Ponzu i sezamem. Kolendrę mieszamy z ugotowaną komosą. Wszystko dzielimy na dwie porcje i podajemy.
ID przepisu: 1051
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej