Burritos zapiekane z kurczakiem teriyaki
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C/180°C z termoobiegiem (gaz: poziom 6).
Krok 2
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i dusić na średnim ogniu przez. 4 – 5 minut, aż zacznie robić się miękka. Mieszając dodać kurczaka i podsmażać przez kolejne 8 – 10 minut, aż mięso zbrązowieje. Mieszając dodać czosnek i smażyć jeszcze przez minutę, a następnie dodać Sos Teriyaki z miodem Kikkoman, sos chili, fasolę i ryż. Kontynuować gotowanie jeszcze przez minutę, aż wszystko będzie gorące, a następnie dodać większą część kolendry.
Krok 3
i piec 15 – 20 minut do momentu, aż ser się rozpuści i nabierze złotego koloru. Posypać resztą kolendry i podać. Mieszankę rozdzielić na 4 tortille, każdy placek zwinąć w rulon i zawinąć końce, aby nadzienie nie wydostało się na zewnątrz. Włożyć tortille do formy do pieczenia i całość posypać startym serem. Wstawić do piekarnika.
ID przepisu: 99
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej