

Ramen z kaczką teriyaki
Wyrafinowany w smaku, prosty w przygotowaniu. Taki właśnie jest ramen z filetem z piersi kaczki teriyaki!
Przygotowanie
Krok 1
Smaż pierś z kaczki z posiekanym imbirem na rozgrzanym oleju sezamowym przez 3-5 minut z każdej strony. Zdejmij z patelni i posmaruj marynatą Teriyaki Kikkoman. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15-20 minut.
Krok 2
Fasolkę szparagową gotuj ok. 10 minut.
Krok 3
Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 4
Zagotuj 540 ml wody i wymieszaj z bazą do zupy ramen Kikkoman. Przelej do 2 misek.
Wskazówka
W wersji wegetariańskiej kaczkę możesz zastąpić tofu.
ID przepisu: 1105
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej